UNI Avrupa Finans Konferansı

Antalya'da düzenlenen toplantıya 60 ülkeden delegeler katıldı

ANTALYA - Uluslararası İşçi Örgütü (UNI), 4'üncü Avrupa Finans Konferansı'nı Antalya'da düzenledi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Antalya Valisi Muammer Türker, Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde organize edilen söz konusu toplantının açılışına katıldı.

Program öncesi, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra konuşan Türker, konferansın Antalya'da gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

İşçi hakları için 60 ülkeden gelen delegelere "hoş geldiniz" diyen Türker, işçilerin seslerinin sendikal örgütlenmeler, konferanslar, toplantılar yoluyla daha gür çıkmasının dünya ve çalışma barışı için önemine işaret etti.

10 Ekim'de Ankara'da meydana gelen terör saldırısına değinen Vali Türker, daha güzel bir dünyanın, acıların paylaşılmasıyla ortaya çıkacağını, terörü herkesin kınamasının bir insanlık görevi olduğunu kaydetti. Türker, Antalya'nın 30 yıldır Türkiye’nin turizm başkenti ve dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Kentte gerçekleştirilecek G20 Zirvesi ve EXPO 2016 hakkında bilgi veren Türker, konferansa katılanları aileleriyle tatil yapmak için de Antalya'ya beklediklerini ifade etti.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay ise 900 sendikayla 150 ülkede örgütlü ve 20 milyon üyesi olan Uluslararası İşçi Örgütü (UNI) yöneticilerine, söz konusu toplantıyı Antalya'da yaptıkları için teşekkür etti.

Konferans, 23 Ekim'de sona erecek.
Kaynak: AA