Thor Serisinin Sonuncusu Avustralya'da Çekilecek

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Hollywood'un dev projeleri arasında yer alan Thor serisinin sonuncusu ile Ridley Scott'ın yönetmenliğini yapacağı bir filmin, Queensland ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde çekileceğini açıkladı.

Bishop, geçen hafta ABD ziyareti sırasında Walt Disney Company, Marvel, 20th Century Fox, Warner Brothers, Village Roadshow, NBC Universal şirketlerinin yetkilileriyle ünlü yönetmenler Ridley Scott ve Brett Ratne ile bir araya geldiklerini belirterek, filmlerin Avustralya'da çekilmesi için anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Julie Bishop, New York ve Los Angeles'daki görüşmelerde yapımcıların da Avustralya'da çalışmaya sıcak baktıklarını ifade ettiklerini aktararak, elverişli ve farklı çekim mekanlarının, nitelikli iş gücü ve düşük dolar kurunun Avustralya'yı sinema sektörü açısından cazip hale getirdiğini söyledi.

Avustralya'da yaklaşık 3 bin kişiye iş olanağı sağlaması beklenen projeler için federal hükümet, 34 milyon dolar katkıda bulunacak.

Çekimleri Avustralya'da yapılacak Thor serisinin sonuncusu, başrolünde ilk ve ikinci filmde olduğu gibi Avustralyalı oyuncu Chris Hemsworth'in yer alacağı "Thor: Ragnarok" olacak. Yapımı 150 milyon dolara mal olan Thor serisinin ilkinden, 449,3 milyon dolar, 170 milyon dolara mal olan ikinci filminden de 644,8 milyon dolar gelir elde edilmişti.

İngiliz yönetmen Ridley Scott tarafından çekilecek, henüz ismi belli olmayan ve uzaylıları konu alan filmin de Sydney'deki Fox Stüdyoları'nda çekilmesi planlanıyor. Her iki projenin de 2016 yılında başlayacağı açıklandı.

Kaynak: AA