Terör Saldırılarına Tepkiler

Erciyes Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grup, terör saldırılarına tepki gösterdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencilerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik grup, terör saldırılarını protesto etti.

ERÜ Rektörlüğü önünde toplanan öğrenciler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde slogan atarak tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan ERÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Berat Deniz, Türk milletinin tarih boyunca düşmanlarının saldırılarına maruz kaldığını ve tarih boyunca zulme ve haksızlığa başkaldırdığını söyledi.

Son zamanlarda ülkenin çeşitli yerlerinde terör saldırıları olduğunu aktaran Deniz, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda ülkemizin çeşitli yerlerinde terör saldırısı oluyor. Terörist saldırılar ve bölücülük faaliyetleri yayılıyor. Devlete saldıran bu kişiler devlete meydan okuyorlar. Bunun yanında ay yıldızlı bayrağımız gönderden indirilmeye çalışılıyor. Bunu indirenler dikkat etsin. O indirdiğiniz bizim bağımsızlık sembolü olan şanlı bayrağımız. Bayrağımızı lekeletmeyiz, kirletmeyiz, yere düşürmeyiz. Bizler Erciyes Üniversitesi öğrencileri olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Erciyes Üniversitesinde her zaman huzur ve barış içerisinde eğitim-öğretim hayatına devam etmesini, şehitlerimizin hiçbir zaman unutulmayacağını anlatmak ve terör olaylarının her ne olursa olsun lanetleneceğini bir kez daha gözler önüne sermek istiyoruz."

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından grup dağıldı.
Kaynak: AA