Pazar Belediye Başkanı Basa Açıklaması

"İlçemizde bugüne kadar sularımızdan kaynaklanan olumsuz bir durumla karşı karşıya kalınmamıştır"

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, "ilçemizde bugüne kadar sularımızdan kaynaklanan olumsuz bir durumla karşı karşıya kalınmamıştır" dedi.

Basa, yaptığı açıklamada, son günlerde vatandaşlar arasında içme suyundan kaynaklı birtakım söylentilerin yayıldığı yönünde bilgi aldıklarını belirterek, "Mevsim özelliklerinden kaynaklanan ve daha çok gece ile gündüz ısı farklılıklarına paralel seyreden gribal ve viral vakaların çoğalmasıyla hemen hemen her yaşta insanın karşılaşacağı ateş, ishal ve kusma ile kendini gösteren klinik vakalar çoğaldığında vatandaşlarımızın aklına nedense 'acaba içtiğimiz sularda bir şey mi var' sorusu gelmektedir" ifadesini kullandı.

İçme suyuyla ilgili ilçede yaptıkları çalışmalara dikkati çeken Basa, şunları kaydetti:

"Belediyemiz 2014 yılına kadar ilçemiz Pazar içme ve kullanma suyunu ortalama 30 metre derinlikteki kuyulardan elde ediyordu. Bilindiği üzere 25 metre derinlikten sonra bakterinin yaşama şansı bulunmamaktadır. Bunun yanında sularımız tam otomatik klorlama cihazları ile klorlanmakta ve titizlikle takip edilmektedir. İlçemizde bugüne kadar sularımızdan kaynaklanan olumsuz bir durumla karşı karşıya kalınmamıştır. Gerek Samsun Halk Sağlığı laboratuvarları, gerekse Rize Halk Sağlığı laboratuvarından aldığımız haftalık biyolojik analiz raporlarından ve kimyasal analiz raporlarından, Pazar Belediyesi gerek biyolojik gerekse kimyasal değerler açısından insan sağlığına en uygun suyu elde etmiş ve hemşehrilerimizin kullanımına sunmuştur."
Kaynak: AA