MHP'liler Muhtarlar İle Buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, “Üretime dayalı ekonomi modeliyle Türkiye’yi harekete geçirmek istiyoruz” dedi.

MHP'liler Muhtarlar İle Buluştu
Mevlüt Karakaya, Çukurova ilçesinin mahalle muhtarları ile bir araya geldiği istişare toplantısında MHP’nin ekonomiye dair bazı projelerini paylaştı.

Halkın teveccühüne göre kendilerine verilen yetkinin artacağının görüldüğünü ifade eden Karakaya, "Bizim hedefimiz MHP’nin tek başına iktidar olmasıdır ama bir şekilde hükümetin içerisinde olacaktır. Bundan kuşkunuz olmasın. MHP’nin iktidar olması özellikle bölgenizden çıkmış olan ve her şeyi ile Adanalı olan Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin başbakan olması anlamına gelmektedir. Ekonomik anlamda yapılacak atılımlar işte o zaman yapılacaktır” diye konuştu.

MHP olarak üreten ekonomi modeli altında yüzlerce projelerinin bulunduğuna dikkat çeken Karakaya, “Bunlar seçimde oy alma vaadi değil. Üretime dayalı ekonomi modeliyle Türkiye’yi harekete geçirmek istiyoruz. Üretmeden tükete tükete bir yere varamayız. 130 milyar dolarla devraldıkları dış borcu bugün 400 milyar dolara çıkardılar ama IMF’ye ödedikleri borcun edebiyatını yaptılar. İMF’ye borç toplamı 23 milyar dolar. Bunun 15 milyar dolarını kendileri kullanmış. Bunu geri ödemekle övünürken halkı da kandırıyorlar. Cumhuriyet tarihi boyunca 130 milyar dolar olan dış borç, 13 yılda 270 milyar artırılarak 400 milyar dolara çıkarılmış. Ayrıca, şurası da çok önemli; iktidara geldiklerinde vatandaşın bankalara olan kredi borcu 40 milyar lira idi. Şimdi bir trilyon liraya çıkmış durumda. Herkes borçlu hale getirildi.

Bunun adına da istikrar dediler ama artık ülkeyi de bölünme noktasına getirdiler. MHP olarak hedefimiz, amacımız; Türkiye’yi bölücü zihniyetin elinden kurtararak 80 milyon vatandaşımızın hepsini kucaklayarak, üreten, huzurlu, güçlü bir ülke haline getirmek. Bunun için inançlıyız, kararlıyız ve başaracağız” diye konuştu.

Toplantıda, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, TBMM İdare Amiri Adana Milletvekili ve Adayı Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü da hazır bulundu.
Kaynak: İHA