Eskişehir'den Kısa Kısa

Mahmudiye Belediye'si aşure ikram etti

ESKİŞEHİR - Eskişehir Mahmudiye Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla ilçe halkına aşure ikram etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ilçede kurulu olan halk pazarında aşure dağıttı.

Belediye Başkanı Gündoğan, "Aşure dağıtımının barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyoruz. Aşure günü, vatandaşlarımızla kucaklaştığımız ve bir arada olduğumuz önemi ve anlamı bir gün. Bu paylaşımı hep birlikte yaşamaktan mutlu olduk. Aşure gününün kültürümüzde önemli bir yeri var" ifadelerini kullandı.

- Odunpazarı Belediyesi'nden üst yapı çalışması

Odunpazarı İlçesi Emek Mahallesi'nde 20 yıldır hizmet girmeyen sokaklar yeni görünümüne kavuştu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi yaklaşan kış sezonu öncesinde üst yapı çalışmalarını hızlandırdığı belirtildi.

Merkezde ve kırsalda sistemli bir çalışma gerçekleştiren ekipler, sorunlu bölgeler başta olmak üzere bölge sınırları içerisinde sorunlu yol bırakmamayı hedeflediklerini bildirdi.

Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Emek Mahallesinde Fazıla, Şifa, İlkin, Müge, Çetinler ve İlalan sokaklarında çalışma gerçekleştiren ekipler 3 bin ton yol asfaltı ve bin 100 ton tretuvar asfaltı kullandığı kaydedildi.

- Ruhsar Demirel, ESGİAD'ı ziyaret etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Eskişehir Genç İşadamları Derneği'ni (ESGİAD) ziyaret etti.

ESGİAD'dan yapılan açıklamada, MHP'nin ziyarete il teşkilatıyla birlikte katıldığı bildirildi.

ESGİAD Başkanı Serkan Zengin ile dernek yönetici ve üyelerinin katıldığı toplantıda, işadamlarının MHP'lilerle görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Ruhsar Demirel işadamlarına teşekkür ederek "ESGİAD’ın çok özel, çok başarılı bir STK olduğunu biliyoruz. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sivil toplum kuruluşlarını önemsemeye, onların görüş ve önerilerini dikkate almaya devam edeceğiz. Bu ülkenin, birlik ve dayanışmaya ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

- 3. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali

Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali, cam sanatçısı Çek Cumhuriyetinden Jiri Suhajek’in canlı performansı ile devam etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, festivalin 3'üncü gününde, cam sanatçısı Jiri Suhajek Kurşunlu Külliyesi'nde cam sanatı ile ilgili konferans verdiği bildirildi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı konferansta sanatçı Suhajek sıcak cam sanatını ve cama şekil vermeyle ilgili incelikleri gelen konuklara anlattığı belirtildi.

Konferansın ardından Suhajek, Odunpazarı Sıcak Cam Atölyesinde canlı performans sergilediği kaydedildi.

- Spor alanları yenilendi

Tepebaşı Belediyesi’nin gerçekleştirdiği spor yatırımları yeni açılan sentetik çim sahalar ile devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Çukurhisar, Esentepe, Şarhöyük ve Çamlıca mahallelerindeki spor alanları yenilenerek çağdaş spor tesisleri haline getirildiği ve sentetik çim sahalar gerçekleştirilen törenle hizmete girdiği belirtildi.

Spor tesislerinin açılışında konuşun Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruma adına spor ve sanat projelerini çok önemsiyoruz gençlerimiz ve çocuklarımızın spor ve sanatla meşgul olmaları için bu örnek tesisleri bölgemize kazandırıyoruz. Seçimden önce verdiğimiz sözümüz olan bu spor sahalarını gençlerimize ve çocuklarımıza hediye ediyoruz. İnanıyorum ki bu tesislere mahallelerimiz kendi evleri gibi sahip çıkacaklar" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA