Çin'de Hava Kirliliği

Birçok kentte yaz aylarında bile hava kirliliği görüldü

Çin'in birçok kentinde yaz aylarında bile hava kirliliği görüldüğü bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin'de sebep olduğu hava kirliliği nedeniyle sağlığa zarar veren PM 2,5 partiküllerinin yoğun olarak görülmesinden dolayı izlemeye alınan 74 kentten 70'inin, yılın 3. çeyreğinde hava kirliliği sınırını aştığı kaydedildi.

Çin Çevre Koruma Bakanlığı, ülkedeki beş kentin, yılın 3. çeyreğinde bakanlığın belirlediği yüzde 50 temiz hava standardını yakalayamadığını duyurdu.

Pekin'deki temiz hava oranının yılın 3. çeyreğinde, üç günü ağır kirli hava olmak üzere yüzde 46 seviyesinde olduğu belirtilerek, ana kirletici maddelerin Ozon ve PM 2,5 olduğu kaydedildi.

Çin'de Şingtay, Şıciacuang, Baoding, Tangşan, Handan, Lanfang, Hıngşui, Cinan ve Pekin dahil 10 kentin 7'si Hıbey eyaletinde olmak üzere, ciddi kirlilik sorunu yaşadığı bildirildi.

Öte yandan Bakanlık, havası en temiz 10 şehrin, Haykou, Couşan, Fucou, Şiamın, Lişuey, Cucay, Lasa, Taycou, Huycou ve Şıncın olduğunu belirtti.

Pekin yönetimi, özellikle yıl başından bu yana çevre ve hava kirliliğiyle mücadele etmeye çalışıyor. Ancak hızlı kalkınma ve sanayileşmenin bedeli olarak büyük şehirlerinin birçoğu, dünyanın en kirli şehirlerinin başında geliyor.

Dünyada havası en kirli 20 şehirden 16'sı, Çin'de bulunuyor. Resmi verilere göre, Çin'de 20 milyonu aşkın astım hastası yaşıyor ve dünyada astımdan ölenlerin sayısında da yine bu ülke başı çekiyor.
Kaynak: AA