Başbakan Yardımcısı Yılmaz Batman'da

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terörün en çok doğu illerine zarar verdiğini belirterek, terör olaylarının yatırımın da demokrasinin de düşmanı olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Batman'da
Bölge gezisini sürdüren Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt’teki ziyaret ve açılışlarının ardından Batman’a geldi. Burada Organize Sanayi Bölgesi’nde iş çevreleriyle bir araya gelen Yılmaz, çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Önümüzdeki dönemin temel önceliğinin özel sektör yatırımlarını arttırmak olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Türkiye geneline bakıyoruz, toplam 100 lira yatırım yapıyorsa, 20 lirası devletin yatırımıysa, 80 lirası aslında özel sektörün yatırımıdır. Asıl ihracatı, üretimi ve istihdamı geliştiren özel sektörlerdir. Dolayısıyla tarımda, turizmde ve sanayide özel sektör yatırımlarını bizim arttırmamız gerekiyor” dedi.

“YATIRIM OLSUN İSTİYORUZ”

Türkiye’de en üst düzeyde özel sektöre teşvik sağladıklarını kaydeden Yılmaz, “Örneğin bir yatırımcı yatırım yaptığı zaman nerdeyse yaptığı yatırımdan daha fazla zaman içinde vergiden düşerek, sosyal güvenlik primlerini ödeyerek, arsa vererek, krediler sağlayarak o yatırımını adeta geri almasını sağlıyoruz. Bizler sadece yatırım olsun istiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yine bu konularda çabalarımız devam edecek. Yeni hazırladığımız seçim beyannamemizde de istihdama ve üretime destekleri çok ön planda tutuyoruz” diye konuştu.

“TERÖRDEN ÖZEL SEKTÖR ETKİLENİYOR”

Kamu yatırımlarını terör saldırıları olsa da ısrarla devam ettirdiklerini vurgulayan Yılmaz, “Ancak özel sektör yatırımları terör hadisesinde daha fazla etkileniyor. Bu kadar altyapı sağladığımız, bu kadar teşvikler verdiğimiz halde, neden Doğu ve Güneydoğu’da yeterince özel yatırımlar olmuyor? Çünkü huzur ortamı yok. Huzur ortamı olsa, terör olmasa çok büyük özel sektör yatırımlarının gerçekleştirildiğini göreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA