Akyürek Termal Alanda İnceleme Yaptı

KONYA - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir'de sıcak su işletim hakkı Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından üstlenilen alanda inceleme yaptı.

Akyürek, burada yaptığı açıklamada, termal zenginliğin Akşehir ve Konya için hayırlı olmasını diledi.

Termal alandan çıkan enerjinin, bazı mahalle ve tesislerin ısıtılmasında kullanılabilecek değerde olduğunu belirten Akyürek, "Türkiye'deki birçok termal sudan daha kıymetli bir termal kaynağımız oldu. Bölgeye termal tesis yatırımlarının da yapılabileceği ortaya çıktı. Şu anda değerlendiriyor, üzerinde çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da termal suyun yaklaşık 4 bin kişilik otele yetebileceğini söyledi.

Termal kaynağın 25 bin metrekarelik seracılığı da karşılayabileceğini aktaran Baloğlu, "Termal su kaynağı, hem bölge halkına hem de ekonomiye katkı sağlayacaktır. Şifa anlamında da cilt hastalıklarıyla ilgili faydalı bir su olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'nin en önemli kaynaklarından biri olduğunu analiz raporları gösteriyor. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise bir planlama dahilinde bölgenin tesislerle donatılacağını ve seracılık anlamında çiftçilere geliri yüksek bir alan oluşturacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA