Van'da Ortodonti Kliniği Açılışı

VAN – Van Valisi İbrahim Taşyapan, kentte hizmet verecek olan Özel Ortodonti Kliniği’nin açılışını yaptı.

Van'da Ortodonti Kliniği Açılışı
Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki kliniğin açılışına Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz ve doktorlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Taşyapan, Van’da bir ilk olan ortodonti kliniğinin açılışında bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Taşyapan, “İlimizde ilk defa özel bir ortodonti kliniği açıldı. Sağ olsun doktorumuz bizi davet etti. İlk olunca bizde gelelim dedik. İlimize hayırlı olsun. Ağız, insan oğlunun kapısı. Ağızda önemli olan dişlerdir. Yokluğunda kıymeti anlaşılan organlardan bir tanesidir. Tabi ortodonti tedavisinde dişlerin estetiğiyle ilgilenen daldır. Belli bir aradan sonra olumlu yönde tedavisini görürsünüz. İşin sanat kısmı yani, doktorumuza başarılar diliyorum. İnsana hizmet eden her görev kutsaldır’’ dedi.

Klinik açılışında konuşan Dr. Dt. Emre Naiboğlu ise, Van’da ortodonti kliniğinin bugüne kadar açılmadığını ve bir ilk olarak açtığını ifade etti.

Naiboğlu, “Eskiden hastalarımız farklı illere tedavi için gidiyorlardı. Bu da maliyet açısından yüksek oluyordu. Daha sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi açıldı. Yalnız hastaların sıra bekleme sıkıntılarıyla karşı karşıya kalındı. Bizde özel bir klinik açarak hastalarımıza elimizden geleni yapacağız. Van’da ortodonti hastası çok fazla, ancak yeteri derecede hekim yok. Bu yüzden bir klinik açmayı amaç edindik. 18 yaş altı olan hastalarda sosyal güvenlik kurumundan özel kliniklerde tedavinin belli bir bedeli ödeniyor. Aslında bir avantaj sağlıyor. Bizim tedavilerimiz ortalama 1-2 yıl sürüyor” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Taşyapan tarafından kliniğin açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA