Siirt'te Okullara Bisiklet Dağıtıldı

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Siirt’te seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan okullara verilmek üzere 230 bisiklet dağıtıldı.

Siirt'te Okullara Bisiklet Dağıtıldı
Siirt Üniversitesi merkez kampüsü konferans salonunda düzenlenen bisiklet dağıtım töreni, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Siirt Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan protokolün imzalanması ile başladı.

Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, bisiklet kullanımının birçok faydası bulunduğunu, ekonomik getirisi, park sorunu olmayan ve en önemlisi de sağlıklı yaşama büyük bir katkı sunduğunu söyledi.

Tutulmaz, "İlimizde maalesef bisiklet kullanımı için yerel yönetimler tarafından yapılan herhangi bir alt yapı çalışması yok" dedi.

Törene katılan AK Parti Siirt Milletvekilli Yasin Aktay ise, halk sağlığının bir yaşam biçimi ve hayat tarzı olduğunu belirterek, yerel yönetimlerin kurumlar arası işbirliği içinde olması gerektiğini söyledi.



Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir de, Siirt genelinde 6-11 yaş arası çocuklara 2015 yılı içinde 230 bisiklet dağıtılacağını, bakanlığın hedefleri doğrultusunda 2016 yılında bin 250 adet, 2017 yılında ise 2 bin 500 adet bisiklet dağıtımının yapılacağını söyledi.



Siirt’teki kurum müdürleri ve birçok STK temsilcisinin katıldığı etkinlik, yapılan konuşmaların ardından üniversite bahçesinde öğrencilere bisikletler dağıtılmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA