Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Millet iradesinden rahatsız olanlar, millet iradesinin önünü kesmek isteyenler, tarihi geçmişte zaman zaman başarılı olmuş olsalar da şunu bilsinler ki; bundan sonra asla başarılı olamayacaklardır. Bundan sonra Türkiye'de sandık, milli irade ne derse o olacaktır" dedi.

Müezzinoğlu, Osmangazi Belediyesinin yapımını tamamladığı Yunuseli ile Hamitler Mahallesi'ni bağlayan bulvarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, basın çalışanlarının "Dünya Gazeteciler Günü"nü kutladı.

Gazetecilere, yarınlara daha çok umutla ve güvenle bakacakları, zorluğun ve sıkıntının olmadığı günler dileyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Onlarla biz, zaman zaman tartışıyoruz, çatışıyoruz ama hiç ayrılamıyoruz. Yapışık ikizler gibi hep birlikte yürüyoruz, siyam ikizleri gibi. İnşallah bundan sonraki süreçte de ülkemiz, milletimiz, milli çıkarlarımız, milletimizin birlik ve beraberliği, ay yıldızlı bayrağımızın daha güçlü dalgalanması adına onlarla güçlü bir yolculuğu daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapmaya gayret edeceğiz."

Başarının gönül köprülerinin, kalpten kalbe yolların daha güçlü açılabilmesinden geçtiğini belirten Müezzinoğlu, "Birbirimize ne kadar inanıyorsak, güveniyorsak, birlikte ortak aklı merkeze alabiliyor ve sahip çıkabiliyorsak gönülden gönüle köprülerin güçlenmesini o zaman daha iyi şekilde başarmış oluruz" ifadesini kullandı.

- "Katetmemiz gereken önemli mesafeler var"

Müezzinoğlu, milletçe sıkıntı ve dertlerin paylaşılarak azaltabileceğine dikkati çekti. "Yarınlarda paylaşarak büyüteceğimiz, çoğaltabileceğimiz mutluluklarımız olsun" diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bugünlerde bu anlamda paylaşarak çoğalttığımız eserlerimizin ya açılışlarını ya da temel atmalarını yapıyoruz. Ülke olarak bu medeniyet yolculuğunda ve dünyayla medeniyet yarışında katetmemiz gereken önemli mesafeler var. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Büyük Türk milletine muasır medeniyet seviyesinin üstünde bir yer yakışır' hedefine koşabilmek için daha güçlü bir birlikteliğe, kardeşlik duygusuna, birbirine değer veren omuz veren ve birliktelikten güç doğar anlayışına hep birlikte sahip çıkmamız lazım."

Müezzinoğlu, birlik ve beraberliği bozarak bu ülkeyi hedeflerinden şaşırtmak, bu milleti hedeflerinden geri koymak, milletin kaderiyle oynamak isteyenlerin, milletin iradesine tuzak kurmak isteyenler olduğunu ifade etti. Müezzinoğlu, birlik ve beraberlik içinde, kardeşliği merkeze alarak, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe daha kolay bir şekilde ulaşılabileceğini aktardı.

- "Sandık, milli irade, ne derse o olacaktır"

Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin yürüyüşüne çelme takmak isteyenler, bu milleti hayallerinden ve hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler şunu bilsinler ki; 78 milyon, kardeştir ve kardeş kalmaya devam edecektir. Şunu iyi bilsinler ki 78 milyon ülke insanı, aynı vatanın, milletin, bayrağın altında geleceğe birlik ve beraberlik içinde yürümekten asla geri durmayacaktır; bu tuzaklara, oyunlara asla pirim verilmeyecektir. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçteki 1 Kasım seçimlerinde milletimiz, milli iradenin hak ve hukukunu koruyarak, 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir ve milletin olacaktır'ı çok daha güçlü bir şekilde sandıkta devam ettirecektir. Millet iradesinden rahatsız olanlar, millet iradesinin önünü kesmek isteyenler, tarihi geçmişte zaman zaman başarılı olmuş olsalar da şunu bilsinler ki; bundan sonra asla başarılı olamayacaklardır. Bundan sonra Türkiye'de sandık, milli irade, ne derse o olacaktır. Milletin ortak aklı, iradesi, hayalleri ve rüyalarının önünde yürüyen siyaset anlayışı, millete hizmet etmeye devam edecektir."

Daha sonra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve bazı AK Parti Bursa milletvekilleriyle açılış kurdelesini kesen Müezzinoğlu, ardından Karlık'ın makam aracını kullanarak açılışı yapılan bulvardan bir sonraki programının yapılacağı mahalleye gitti.

Kaynak: AA