Niksar Devlet Hastanesi Hizmete Açıldı

TOKAT - Niksar ilçesinde inşaatı tamamlanan 125 yataklı devlet hastanesi, düzenlenen törenle hizmete başladı.

Açılış töreninde konuşan Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Kanuni Sultan Süleyman'ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözünü anımsatarak yeni hastanenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise hastaneye alternatif olarak çevre yolu mevkisinden yol açacaklarının müjdesini verdi.

Belediye olarak millete yapılan hizmetlerin yanında olacaklarını belirten Özcan, "Bundan sonraki süreçte de hep beraber inşallah memleketimizin ihtiyacı olan bütün hizmetleri vekillerimizle, genel yönetimlerimizle birlikte biz de yerel yönetim olarak onların yanında Niksar'ımıza ait olan hizmetleri hep beraber üreteceğiz inşallah" dedi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bahtiyar Ertör, 21 bin 500 metrekarelik kapalı alanda hizmet verdiklerini ifade ederek hastanede, 35 poliklinik odası, 77 hasta odası bulunduğunu kaydetti.

Yataklı tedavi hizmetleri, poliklinik hizmetleri, diş tedavisi gibi temel hizmetlerin yanı sıra yoğun bakım, diyaliz, radyoloji, ameliyathane, doğumhane, kemoterapi, endoskopi gibi özellikli birimlerle de halkın hizmetinde olacaklarını anlatan Ertör, "İleri teknoloji ürünü olan tıbbi cihazlar ile donatılan hastanemizde yoğun bakım ünitemiz 7 yataklı olup modern monitörler ile izleme olanakları mevcuttur. Ameliyathanede 4 ameliyat odası, diyaliz ünitesinde 12 diyaliz cihazı, dış tedavisi ünitesinde 4 ünite ile hizmet vermekteyiz. Radyoloji ünitemizde 2 adet dijital röntgen cihazı, 1 adet tomografi cihazı, 2 adet ultrason cihazı, 1 adet mamografi ve kemik ölçüm cihazlarımız mevcuttur" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ali Canbolat'ın yaptığı dua ile program sona erdi.

Törene, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, 23. ve 24. Dönem Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Erarslan, daire müdürleri, hastane personeli ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA