Kosova Heyetinden, AESOB'a Ziyaret

ANTALYA - Kosova'dan gelen ve 18 kişiden oluşan heyet, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'u ziyaret etti.

Kosova Heyetinden, AESOB'a Ziyaret
Antalya İşadamları Derneği'nin (ANTİAD) daveti üzerine Antalya'ya gelen ve aralarında Tarım Bakanlığı, Dünya Bankası, kooperatifçiler ve çiftçilerin de bulunduğu 18 kişilik heyet, Başkan Sevimçok ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sevimçok, esnaf teşkilatının bu denli uzun soluklu ve güçlü olmasının sebebinin ahilik kültürü ile usta-çırak-kalfa ilişkisine dayandığını ve temelinde de sevgi ve saygı olduğuna dikkati çekti.

Teşkilatta herkesin birbirine saygılı olduğunu ve arada güçlü bir bağ oluştuğunu belirten Sevimçok, demokratik şekilde dört yılda bir yapılan seçimler neticesinde seçilen herkesinde, tüm teşkilat mensuplarına karşı, esnafın ortak çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda hizmet ettiğini vurguladı.

Sevimçok, tarımın bir ülkenin olmazsa olmazları arasında yer aldığını belirterek, "Türkiye olarak, tarıma müsait çok verimli topraklar olmasına karşın geçmiş yıllarda gerekli teknolojik yeterliliği ve işbirliğini sağlayamadığımızdan dolayı neredeyse bazı tarım ürünlerini dışarıdan ithal eder hale geldik. Son birkaç yıldır Türkiye özellikle tohumculuk ve çiçekçilikte tekrardan ciddi atılımlar yaptı" dedi.

Heyetteki yetkililer de Türkiye'deki esnaf teşkilatlanmasının yıllardan beri güçlenerek devam etmesinden etkilendiklerini vurguladı.

Kaynak: AA