İzmir'deki 'Mutlulook Projesi'

İzmir'de lise öğrencilerinin uyuşturucu ve terör konularında bilgilendirilmesinin hedeflendiği "MutluLook Projesi"nin galası yapıldı.

Vali Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürlüğü Çankaya Ek Hizmet Binası'ndaki etkinlikte, Türkiye'de herkesin içini acıtan terör gibi bazı sorunlar yaşanmasına karşın, gençler sayesinde geleceğe umutla baktıklarını söyledi.

Gençlerin, devletin birliği, bütünlüğü, bayrağı ve değerlerine bağlı yetişmesinin önemini vurgulayan Toprak, şunları kaydetti:

"Bu proje, gençlerimizin geleceğini güzel kılma adına, onların ortaya çıkabilecek tehlikelerden uzak durmasını sağlayacak. Yaşadığımız vatan toprakları, yokluk içinde, birlik ve beraberlik içinde kurtarıldı. Ancak o dönemde bu savaşı kaybedenlerin, kafalarında bitiremedikleri bu savaşı yeniden yeşertmeye çalışmasını ibretle izliyoruz. Amaçlarına ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz."

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da "MutluLook"un insana hayat veren bir proje olduğunu belirtti.

"İnsanı yaşatmayı" amaçladıklarını ifade eden Uzunkaya, projeye katılan gençlerin bu doğrultuda bilinçlendirildiğine değindi.

Daha sonra, Toprak ve Uzunkaya, projenin galası için hazırlanan pastayı öğrencilerle kesti.

- "MutluLook Projesi"

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği, gençlerin terör ve suçtan korunması için "MutluLook (Mutlu Bakış) Projesi" başlatmıştı. Bu kapsamda, kent genelinde 9. sınıfta okuyan 54 bin 458 öğrenciye seminer verilmişti.

Projeden yola çıkılarak öğrencilerin arasında "Mutluluğu Kaydet" kısa film yarışması da düzenlenmişti.

Kaynak: AA