Cam Şekil Almaya Devam Ediyor

Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 3. düzenlenen Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali’nde ikinci gün, cam sanatçısı Daniel White tarafından yapılan canlı performans ile sona erdi.

Cam Şekil Almaya Devam Ediyor
Festivalin ikinci gününde Daniel White, Kurşunlu Külliyesi Kervansarayında cam sanatı ile ilgili konferans verdi. Sanatçı White, verdiği konferansta, sıcak cam sanatını ve cama şekil vermeyle ilgili detayları anlattı. White ayrıca daha önce yaptığı çalışmalar ve ürettiği eserlerde kullandığı teknikleri de gelen konuklara aktardı.

Konferansın ardından White, Sıcak Cam Atölyesine geçerek yeni eserini üretmek üzere canlı performansına başladı.

9 saat süren canlı performansın ardından White, yaptığı insan figürüyle gelen konukları büyüledi.

Festival kapsamında sıcak cam kadar soğuk cam da oldukça dikkat çekiyor. Festivale katılan konuklar sıcak cam atölyesinde izledikleri canlı performansların ardından, soğuk cam atölyesinde gerçekleştirilen canlı performansları izlemeyi ihmal etmiyor. Cem Kılıç, Aydın Gülhan ve Feridun Güngörmez’in yaptığı canlı performans sonucu çıkan eserler izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ DE ZİYARET ETTİ

3.Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali, ikinci gününde minik konuklarını ağırladı. Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliyesine gelen Valide Malhatun Anaokulu öğrencileri sıcak ve soğuk cam atölyelerinde yapılan canlı performansları izledi.
Kaynak: İHA