Balkan Ve Baltık Öğrenciler Ordu'da

Gençlik Değişimleri Programı Kadın Girişimciliği Projesi kapsamında Litvanya, Letonya, Bulgaristan ve Türkiye’den toplam 30 öğrenci Ordu’ya geldi.

Balkan Ve Baltık Öğrenciler Ordu'da
İlk olarak Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret eden öğrenciler, burada Ordu ili ilgili brifing aldılar. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, öğrencilere Ordu ile ilgili bilgiler vererek, “İlimizde sizleri ağırlamaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Ordu’nun doğal güzelliklerini, yeşil ve mavinin büyüleyici güzelliğini, yakından görme fırsatı elde edeceksiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Proje koordinatörü Fatih Turap Kaynar ise, “Amacımız projenin konusu olan kadın girişimciliği konusunda bir farkındalık oluşturmak. Burada sokak röportajlarımız olacak. Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra 2300 yıllık tarihe sahip Kurul Kalesi’ne çıktılar. Tarihi kaleyi ve kazı alanını ilgi ile gezen öğrenciler, 2300 yıllık küpleri dikkatle incelediler. Öğrenciler, rehberlerden bölge antik tarihi ile ilgili bilgiler aldılar.
Kaynak: İHA