Antalya'daki Şiddetli Yağış

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte sağanak sonrası meydana gelen su baskınlarında vatandaşların mağdur olmaması için masa oluşturuldu

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte sağanak sonrası meydana gelen su baskınlarında vatandaşların mağdur olmaması için kriz masası oluşturuldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün şiddetli yağış uyarısı ve Antalya'da etkili gök gürültülü sağanağın ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatıyla İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

Meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı gerekli tedbirler alınarak, İtfaiye Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri, olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.

Temizlik ekipleri, caddelerde yağmur suyu drenaj kanalları ağızlarını ve rögarları temizleyerek, su birikmesinin önüne geçmeye çalışıyor.

ASAT ve itfaiye ekiplerinin 24 saat boyunca görev başında olacağı, kriz masasındaki görevlilerin de vatandaşlardan gelen ihbar ve taleplere anında cevap vereceği belirtildi.
Kaynak: AA