Karayolları Köprülü Kavşağı Hizmete Açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kocasinan Bulvarı'nda planladığı köprülü kavşaklardan ilki törenle hizmete girdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karayolları Köprülü Kavşağı'nın açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediyeciliğin hem zor hem de güzel olduğunu belirtti.

Belediyelerden insanların beklentisinin bitmeyeceğini ifade eden Özhaseki, "Bu zorluklar içinde çalışılır ve böyle tesisler yapılınca da büyük mutluluk verir. Arkadaşlarımız büyük bir şevkle çalışıyorlar. Allah onlara kolaylık versin. Başkanımız Mustafa Çelik'ten yeni yeni hizmetler bekliyoruz. O iyi işler yaptıkça biz de, çocuklarımız da rahat edecek ve hepimizin duasını alacak" ifadelerine yer verdi.

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Türkiye'nin büyüyüp geliştiğini ama Kayseri'nin her alanda Türkiye'den daha hızlı büyüdüğünü belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de köprülü kavşağın şehre hayırlı olması temennisinde bulundu.

Göreve geldiğinde şehrin asıl sahipleri olarak dile getirdiği halkla anketler yapıldığını ifade eden Başkan Çelik, şunları kaydetti:

"Trafiğe çıkan araç sayısı son on yılda 2 misline çıktı. Şu anda 328 bin araç aktif olarak trafikte. Nüfus artış hızı, yeni açılan iskan alanları, yeni kurulan endüstri bölgeleri, Erciyes Master Planı, üniversitelerimiz, yeni bölge hastanesi gibi insan yoğunluklu alanların ve bunlar arasındaki hareketliliğin planlanması için yeni bir master plan gerekiyordu. Çalışmaları başlattık. Uzun soluklu bir iş, ama önümüzdeki 30-40 yılı planlamamız için elimizde bir gösterge olacak. Master plan devam ederken kavşakları da bitirmek için çalıştık. Bu kavşaklarda İstanbul Boğazı'na yapılan 3'üncü köprü ve İzmit Körfez geçişinde kullanılan sistemi kullandık. İnşallah kısa süre içinde diğer kavşakları da bitireceğiz."

Konuşmaların ardından trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan AK Parti milletvekili adayı Kadir Can Gökalp ve katılımcılar tarafından Karayolları Köprülü Kavşağı hizmete açıldı. Işık ve meşale gösterilerinin yapıldığı törende köprüden ilk olarak klasik arabalar geçti.

Açılış törenine, Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve Kemal Tekden, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, milletvekili adayları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA