GÜNDEM ÖZETİ / 20 Ekim 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansı'na katılacak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bazı kanaat önderlerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(Ankara/10.00/13.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Defne, Kırıkhan, Belen, İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerini ziyaret edecek, Defne Uğur Mumcu Alanı'nda partililere seslenecek.

(Hatay/13.30-18.45)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Valilik ziyaretinde bulunacak, Bakanlığının il müdürlüğü hizmet binası, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Suşehri Sosyal Hizmet Merkezi temel atma törenlerine katılacak. Çocuk evlerinde koruma ve bakım altında bulunan çocukların "Oyun Oyun İçinde" tiyatro gösterisini izleyecek Gürcan, İstasyon Caddesi'nde temaslarda bulunacak.

(Sivas/10.30-16.00)

2- AB Bakanı Beril Dedeoğlu Belçika'da

- Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn ve AB Komisyonu Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kristalina Georgieva ile görüşecek. Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin Dostları Grubu üyeleriyle yemekli çalışma toplantısına katılacak olan Dedeoğlu, Ekonomik ve Mali İşler ile Vergilendirme ve Gümrük Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Pierre Moscovici ile bir araya gelecek.

(Brüksel)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Motor Mükemmeliyet Merkezi'nin imza törenine, Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı'nın temel atma törenine ve Gebze Olimpik Yüzme Havuzu ile Kocaeli Kültür Koleji'nin açılışlarına katılacak.

(Kocaeli/11.00-16.00)

4- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile gerçekleştireceği başbaşa görüşmenin ardından, heyetlerarası toplantıya katılacak.

(Ankara/11.30-12.00)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Bosna Hersek'te

- Zeybekci, merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ve aynı alandaki şehitliği ziyaret edecek. Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek üçlü iş forumu açılış törenine katılacak Zeybekci, Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile ikili görüşme gerçekleştirecek, Ziraatbank Genel Merkez binasını ziyaret edecek, Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzetbegoviç ile ikili görüşme yapacak, ardından da bu ülkede yerleşik iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(Bosna Hersek)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atakum Gençlik Merkezi açılışına katılacak, "Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı" etkinliğinde bulunacak. Bafra'daki yüzme havuzunu hizmete açtıktan sonra muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yemekte bir araya gelecek olan Kılıç, Gençlik Buluşması'na katılıp, Dededağı ve Çetinkaya mahallelerini ziyaret edecek.

(Samsun/11.00-19:00)

7- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulunun açılış törenine katılacak.

- Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü'ne ziyarette bulunacak Avcı, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Pazaryeri Belediyesi Sosyal Tesisleri ve park açılışına katılacak, Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00/Bilecik/14.00/14.30/16.00/17.30)

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nde Anadolu Jet Bursa-Samsun seferi lansman toplantısına katılacak, Yıldırım Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi açılışlarını gerçekleştirecek. Merinos'ta AK Parti Gençlik Kolları'nın bisikletle yapacakları seçim çalışmalarını başlatacak olan Müezzinoğlu, Yıldırım ilçesinde Karapınar Endüstri Meslek Lisesinin açılışına katılacak.

(Bursa/11.00/14.00/15.30/17.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

- Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- Mısır'da parlamento seçimlerinin 1. tur sonuçlarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Kahire)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, eylül ayına ilişkin yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini açıklayacak

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1-  YÖK Başkanı Yekta Saraç Makedonya'da.

- Üsküp Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek olan Saraç, Eğitim ve Bilim Bakanı Yardımcısı Spiro Ristovski, Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Vlado Kambovski, Devlet Bakanı Furkan Çako ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov tarafından kabul edilecek olan Saraç, Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil tarafından verilecek öğle yemeğinin ardından heyet üyelerinin üniversite rektörleriyle buluşmasına katılacak.

(Üsküp)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi 3. hafta mücadelesi, 8 maçla başlayacak.

- Ligde, BATE-Barcelona, Bayer Leverkusen-Roma, Arsenal-Bayern Münih, Dinamo Zagreb-Olympiakos, Porto-Maccabi Tel Aviv, Dinamo Kiev-Chelsea, Zenit-Olympique Lyon ve Valencia-Gent maçları yapılacak.

(Borisov/Leverkusen/Londra/Zagreb/Porto/Kiev/St. Petersburg/Valencia/21.45)

2- Galatasaray-Benfica UEFA Şampiyonlar Ligi maçına doğru

Benfica, son antrenmanını Türk Telekom Arena'da yapacak.

- Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria ve Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenleyecek.

Galatasaray, Benfica maçının hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(İstanbul/11.00/12.30/15.30/18.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA