Devlet Hastanesi Yeni Acil Servisi Hizmete Açıldı

Eskişehir Devlet Hastanesine yani yapılan acil servis muayene, müdahale ve gözlem alanlarının açılışı törenle yapıldı.

Devlet Hastanesi Yeni Acil Servisi Hizmete Açıldı
Açılışa, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti Eskişehir milletvekili adayı Harun Karacan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Fidan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, İl Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin, hastane çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Açılışta konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Fidan, Eskişehir Devlet Hastanesinin hizmetleri hakkında bilgi verdi. Fidan, "Bin 200 yatağı, günlük 10 bini bulan polikliniği, zaman zaman 2 bin 500’ü bulan acil servis müracaatı, belki rakam yüksek gelecek günlük en az 20 bin kişinin girip çıktığı bir hastane. Eskişehir’in en büyük hastanesi. Hatta Türkiye’nin büyüklük itibariyle ilk 3’e giren hastanelerinden birisi. Böyle bir hastaneye böyle bir acil servis gerekiyordu. Çünkü şehir merkezinde ve sanayi sitesine yakın olması acil servisin yoğunluğunu oldukça arttırıyordu. 1960’lı yıllardan kalan eski binasından dolayı acil serviste bir türlü yeterli değişiklik yapamıyorduk. Yapmış olduğumuz çalışmalar ve ek binayla yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alan, acil alan olarak tahsis edilmiş oldu" dedi.

"İNSANLARIMIZ ARTIK HASTANELERİ SEVİYOR"

Vali Güngör Azim Tuna ise, Eskişehir’e birçok alanda yatırımların yapıldığı anlattı. Şehir Hastanesinin temelini Bakanlar ile birlikte attıklarına değinen Vali Tuna, "Son 10-15 sene içerisinde sağlık sektöründe yapılan yatırımlar, ülkemizi dünyada en seviyelere çıkarmış durumdadır. Ben iddia ediyorum ki; özellikle bu acil sağlık hizmetlerinde de Türkiye ile kıyaslanabilecek bir ülkenin olduğunu düşünmüyorum. Sağlık konusunda çıta ülkemizde gerçekten çok yükselmiştir. Hasta memnuniyetinde çok yüksek oranlar var. Çalışanlar eskiye göre daha iyi şartlara kavuşuyorlar ve kavuşacaklar diye temenni ediyoruz. Hasta memnuniyeti deyince aklıma bir şey geldi. Geçenlerde Yunus Emre Devlet Hastanesinde bunu duymuştum. Yine bir yaşlı karı koca sık sık hastaneye geliyorlarmış. Biliyorsunuz hastaneler yaşlılarda bir sosyal mekan haline gelmiş. Birisinin kocası gelmemiş, eşine sormuşlar "Ahmet amca gelmedi, nerede?’ diye. ’Ya sormayın o hastalandı, evde’ demiş. Bu işin şakası tabi ki, insanlarımız artık hastaneleri seviyor. Sevilecek yüz bakımından geldiğimiz noktayı anlatmamız için bir örnek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hastanede emeği geçenlere teşekkür belgesi takdimi yapıldı. Tansel Ergin işlerinden dolayı törene katılamazken, Şükriye Erşan teşekkür belgesini Vali Tuna’dan alırken duygusal anlar yaşadı. Kurdelenin kesilmesinin ardından protokol üyeleri yeni acil servisi gezerek bilgi aldı. Törene katılanlara ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA