Buca'da 'Bilim' Sokağa Taştı

Buca Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen ‘bilim sokakta’ projesinin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Buca'da 'Bilim' Sokağa Taştı
Buca ilçesinde, TÜBİTAK’ın bilim şenlikleri destekleme programı kapsamında kabul edilen ‘bilim sokakta’ projesinin açılışı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın katılımıyla yapıldı. Piriştina, protokol üyeleri ve çocuklarla açılışı birlikte yaparken, açılış renkli görüntülere sahne oldu. Minikler, stantları tek tek gezerek, laboratuvar deney çalışmaları karşısında da heyecanını gizleyemedi. Çocukları bilimle tanıştırmak, bilimi sevdirmek amacıyla düzenlenen bilim şenliğinde, 4 gün süresince fizikten kimyaya kadar 41 farklı etkinlik gerçekleştirileceği öğrenildi.

Açılış töreninde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) proje yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Şahin, Başkan Piriştina’ya projeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, "Göreve başladığımız ilk andan itibaren emeğimizi, mesaimizi, varımızı eğitime harcayacağız dedik, ve en büyük yatırımları eğitim alanında yaptık. Bu miniklerin geleceği için olmazsa olmaz, ilimdir, bilimdir. Ben inanıyorum ki, bu ülkede olumsuzluklar yaşansa da, bunları bilimin ışığında yok edeceğiz. O yüzden bıkmadan, yılmadan, usanmadan eğitime ve bilime destek olmak zorundayız. Daha yaşanabilir bir Buca için, huzurlu, mutlu bir gelecek için, bu çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi için, bilimden ve eğitimden başka hiçbir şansımız yok" diye konuştu.

Kaynak: İHA