Şefaatli'de İlköğretim Haftası Kutlaması

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, İlköğretim Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programda konuşan Kaymakam Çağlayan Aydın, eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaptı.

İnsanın ilerde başarılı bir birey olabilmesi için eğitimine önem vermesi gerektiğini ifade eden Aydın, "Eğitim ve öğretim hayatımızın en önemli unsurlarından bir tanesidir. Ülkemizin geleceğine yön verebilmemiz için yetiştirdiğimiz bireylerin mutlaka eğitimli olması gerekiyor. Eğitim düzeyi yüksek olan ülkeler her zaman diğer ülkelerden bir adım öndedir. Bu bakımdan ülke olarak bizlerde eğitim ve öğretime çok büyük önem vermekteyiz" dedi.

Eğitimin sadece okulda olmadığını belirten Aydın, çocukların aile içerisinde de iyi eğitilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Program, okul öncesi ve öğretmenleri tarafından hazırlanan gösterilerin ardından Kaymakam Aydın'ın öğrencilere hediye vermesi ile son buldu.

Programa, Kaymakam Çağlayan Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Aleattin Aksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Dönmez, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA