Saraykent'e Termal Tesis

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde tarihi İpek Yolu üzerinde Selçuklu döneminden kalma Çinçinli Han’ın da içerisinde bulunduğu termal suyun yeniden kullanımı için hazırlanan termal tesis projesinde sona gelindi.

Vali Abdulkadir Yazıcı, Saraykent’te termal tesisin yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu.

Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesisle ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılarak, Saraykent'e yakışır bir termal tesisin ilçeye kazandırılacağını söyledi.

Tesisin aynı zamanda çevre il ve ilçelere de hitap edecek güzellikte ve özellikte olacağını ifade eden Yazıcı, "Tesis içerisinde, 16 oda 56 yataktan oluşan otel,  bay ve bayanlar için ayrı ayrı olmak üzere 148 metrekare büyüklüğünde 1,60 metre derinlikte 2 adet yüzme havuzu, 2 adet sıcak havuz, 2 adet soğukluk havuz ve hamam, 2 adet sauna, 2 adet buhar odası, kafeterya, mescit ve otopark bulunmaktadır ”dedi.

Saraykent Kaymakamı Murat Kaplay ise ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çinçinli Han yakınındaki termal suyun 72 derece sıcaklıkta ve saniyede 42 litre debiye sahip olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA