Nazilli'de Pamukta Tarla Günü Yapıldı
Nazilli’de ‘Pamukta Makineli Hasat Hazırlığında Kullanılan Yaprak Döktürücü Kimyasalların Lif Kalitesi Üzerine Etkileri’ projesinin uygulama tarla günü yapıldı.

Aydın’da 2013 yılında başlayan ve 3 yıllık olan projenin sonunda 2015 yılı çalışmalarının sonuçlarının gösterilmesi amacıyla düzenlenen tarla gününe şube müdürleri, ilçe müdürleri, teknik elemanlar ve pamuk üreticileri katıldı.
Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsünden Proje Sorumlusu M. Koray Şimşek tarafından pamukta makineli hasat hazırlığı sırasında kullanılan yaprak döktürücüler, uygulama zamanları ve uygulamada dikkat edilecek hususlar ile yaprak döktürücülerin lif kalitesine olan etkisi hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldıktan sonra tarlada yaprak döktürücü uygulaması gerçekleştirildi.
