Filistin Devlet Başkanı Abbas Açıklaması

"BM Genel Kurulu'nda söylediğimiz her bir kelimenin arkasında olduğumuzu ve bunu gerçekleştirmek için çalışacağımızı ifade ediyoruz"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, önceki akşam Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı ve "İsrail ile yapılan anlaşmalara uymayacakları" yönündeki sözlerini yineledi.

Abbas, BM Genel Kurul genel görüşmelerine katılmak üzere gittiği ABD'nin New York kentinden Ramallah'taki ofisine dönüşünde yaptığı konuşmada, "BM Genel Kurulu'nda söylediğimiz her bir kelimenin arkasında olduğumuzu ve bunu gerçekleştirmek için çalışacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

BM'nin New York'taki BM genel merkezine Filistin bayrağının asılması konusuna değinen Abbas, "Bayrak sadece bir sembol değil, şan, onur, tarih, geçmiş ve geleceğin simgesidir. Bu nedenle bayrağımız göndere çekildiğinde bizim de şanımız ve onurumuz hem BM hem de Filistin'de yücelmiş oldu" diye konuştu.

Filistin bayrağı göndere çekilirken, vatanın farklı yerlerinde bu bayrağı dalgalandırmak isterken şehit olanları hatırladığını belirten Abbas, "Bu nedenle bu bayrağı şehitlere ve İsrail hapishanelerindeki tutuklulara hediye ediyoruz" ifadesini kullandı.

Abbas, önceki akşam BM Genel Kurulu genel görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, İsrail'in 1993'te varılan Oslo Anlaşması ve diğer anlaşmaların gereklerini yerine getirmediğini belirterek, İsrail illegal yerleşimleri durdurana ve anlaşıldığı üzere Filistinli tutukluları serbest bırakana kadar Filistin'in de artık bu anlaşmalara uymayacağını belirtmişti.
Kaynak: AA