AFAD'dan Büyükşehire 5 Kurtarma Botu

Erzurum AFAD Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'ne 5 kurtarma botu ile ekipmanını devretti

Erzurum Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) göletlerdeki boğulma vakalarına anında müdahale edilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ne 5 adet kurtarma botu devretti.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, hayat kurtarmanın önemli olduğunu ve bu çerçevede valilik olarak kurumlara destek sağladıklarını söyledi.

Kendilerinin bu kapsamda yaptıkları yardımların, insan hayatının kurtarılmasının yanında bir önemi olmadığını belirten Altıparmak, şöyle konuştu:

"İnşallah bu hizmetler ihtiyaç duyanların imdadına da yetişir. Kurumlar, halkın malıdır. Kurumlar arasında 'ben ve sen' olmaz. Hiç kimsenin babasının malı değil buralar. Ne valinin ne belediye başkanının ne de burada çalışan arkadaşların. Bu Erzurumlu'nun, Türk insanının malıdır. Dolayısıyla hamasete kapılmadan bu hizmetleri vermemiz gerekiyor.''

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de devredilen botların şehrin muhtelif yerlerinde kullanılacağını dile getirdi.

Ekipmanın diğer afetlerde de kullanılacağını belirten Sekmen, "10 büyük itfaiye aracını yakında belediyemize, Erzurum'a kazandıracağız. Yine kış aylarında Allah nasip ederse 20 aracı her ilçemize takviye olarak göndereceğiz."

Törene, kurumların daire müdürleri ile itfaiye erleri de katıldı.

Kaynak: AA