ÇOMÜ BESYO'da Oryantasyon Eğitimi

ÇANAKKALE - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) oryantasyon eğitimi yapıldı.

ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu'ndaki eğitime BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, bölüm başkanları, akademik personel ile öğrencileri katıldı.

ÇOMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir, öğrenci disiplin yönetmeliği, devam ve devamsızlıklar, sınavlar, telafi sınavları, rapor ve geçerliliği, disiplin soruşturmaları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ise başarılı birey olabilmek için gerekli adımlardan bahsetti.

Özellikle öğrencilerin proje çalışmalarına önem vermelerini, BESYO öğretim üyesi ve öğretim görevlilerinden bu konuda kendilerini geliştirmelerinde yardım talep etmelerini isteyen Cerrahoğlu, "Her zaman öğretim görevlisi arkadaşlarımız şehirdeki diğer birimlerdeki aktivitelerde sürekli görev alıyor ve etkileşime destek veriyor. Öğrenci arkadaşlarımızın hocalarına gerekli özeni göstermeleri, sorumluluklarının farkında olarak gayretli olmaları tek temennimiz. Bunun haricinde oryantasyon programlarının en önemli konusu öğrencilere hareket ve sorumluluklarının hatırlatılması, haklarını ararken hangi yollara ve yöntemlere nasıl başvuracakları hususlarında yol gösterici bilgiler sunulmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA