Diyarbakır'da Asılan Afişe Tepki

BATMAN  - Memur-Sen Batman İl Temsilciliğince, Diyarbakır Yenişehir Belediyesince "çocuk gelinlere dikkati çekmek" için bilboardlara asılan ve tepki üzerine kaldırılan afişi kınamak için basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, daha önce Danimarka'da yayınlanan ve en şiddetli bir şekilde tepkinin gösterildiği karikatürün Diyarbakır’da tekrar gösterilmesi basit bir tesadüf olmadığı belirtildi.

Bu tür denemelerle halkın nabzının ölçülmeye çalışıldığının kaydedildiği açıklamada, "Bilinmesi gerekir ki, bu halk konu peygamber ve kutsallara hakarete gelince asla sessiz kalmayacak ve bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapacak iradeyi gösterecek, kutsal değerlerini ne pahasına olursa olsun koruyacak ve yüceltecektir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır Yenişehir Belediyesinin bu konuda özür dileyip karikatürün kaldırılmasına karar vermesi her ne kadar olumlu bir adım olsa bile bizler için yetersiz görüldüğünü belirtmek isteriz. Halkımızın hiçbir kesiminde kabul görmeyen bu olayın sehven yapıldığına inanmak istiyoruz, ancak bu konuda sorumluların cezasız kalmaması bir daha yaşanmaması adına kamuoyunu rahatlatacaktır. Bu ve benzeri olayların tekrar edilmemesi için azami özen gösterilmesi gerekmektedir. Halkımızın vicdanında mahkum edilen bu alçakça olayı bir daha şiddetle ve nefretle kınarken, halkımızın kutsal değerleriyle dalga geçme niyetinde olanları özellikle uyarıyoruz."

Kaynak: AA