BBP Genel Başkanı Destici Adana'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yeni anayasadan da önce Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nın demokratikleştirilmesi lazım. Bu yasalar demokratikleştirilmezse yeni anayasa yapmak çok zor" dedi.

Destici, özel bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki çatışmada şehit olan 4 askere Allah rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

PKK terör örgütüne güvenilmemesi gerektiğini ve Çözüm Süreci'ni suistimal edeceklerini her platformda belirttiklerini aktaran Destici, şunları söyledi:

"Hiç kimse çözüme karşı olmaz. Eğer gerçek bir çözüm olsa yani onların söylediği gibi PKK'nın silahlı unsurları sınır dışına çıksa, silah bıraksa, PKK tamamen terör eylemlerini bırakıp siyasi düzlemde HDP ismiyle ya da başka bir isimle mücadelesini verse buna hiç kimse hayır demez. Tam tersine biz BBP olarak her fikir ve düşüncenin teröre ve şiddete bulaşmadığı, yöntem olarak benimsemediği sürece savunagelmiş bir siyasi hareketiz. Herkes fikrini düşüncesini ifade edebilir ama fikrini düşüncesini terörle, şiddetle faşist bir takım dayatmalarla Türk toplumuna kabul ettiremez, kabul ettirmeye çalışmaz. Ya da devlete boyun eğdirmeye çalışamaz. Devletin askerini polisini şehit edemez. Sivil vatandaşlarını şehit edemez. Ülkenin belli bir bölümünde kendisine ait sözde kantonlar bölgeler ya da girilmez mahalleler oluşturamaz."

Destici, emperyalist küresel güçlerin ellerine tutuşturdukları yol haritalarıyla stratejilerle hareket eden PKK'nın hedefinin Türkiye'yi bölmek, Türkiye içinden yeni bir devlet yeni bir bölge çıkarmak olduğunu bildirdi.

Türkiye'de uzlaşma kültürünün henüz istenen seviyeye ulaşamadığını savunan Destici, Türkiye'de demokratikleşmenin tam anlamıyla gerçekleşmediğini seçimlerde fırsat eşitliğinin sağlanamadığını ve milletin iradesinin sandığa tam anlamıyla yansımadığını ifade etti.

Destici, bir an evvel sivil, yeni ve demokratik bir anayasanın hazırlanması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yeni anayasadan da önce Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nın demokratikleştirilmesi lazım. Bu yasalar demokratikleştirilmezse yeni anayasa yapmak çok zor. Çünkü milletvekilleri özgür değil. Liderler belirliyor. liyakate, ehliyete toplum beğenisine bakılmıyor. Son dönemde bunları yaşadık. Toplumun beklediği isimler aday yapılmadı. Bu demokratik sistemlerde olabilecek şeyler değil."

Hükümetin ekonomi ve dış politikasını da eleştiren Destici, devlete ek yük getirmeden, dürüst bir yönetimle vatandaşa hizmet edecek, ülkesini milletini seven bir iktidara ihtiyaç olduğunu söyledi.

- Peygamber efendimize ve bazı kanaat önderlerine hakaret

Destici, bir gazetecinin 'Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün bazı kanaat önderleriyle ilgili konuşması ile Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesinin, çocuk gelinlere dikkati çekmek için bilboardlara astığı afişte, Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çizimini kullanmasına ilişkin, görüşlerinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

''Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'nın açıklamasını bilgisizlik ve cahillik olarak yorumluyorum. İskilipli Atıf Hoca bu memlekette inandığı gibi yaşamak için mücadele vermiş, bunun neticesinde de bedel ödemeyi göze almış ve bedel ödemiş biri. Ancak rahmetle ve saygıyla anılması gerekir.

Biz yıllardır ne diyoruz 'PKK asla bizim Müslüman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değil.' Çünkü bunlar inançsız, ateist, faşist ırkçı örgütün temsilcileri. Dolayısıyla bölgedeki insanları de Müslümanlık'tan, İslamiyet'ten uzaklaştırıyorlar. Kendi gençlerini PKK kamplarında Allah'a, Peygambere, İslami değerlere uzak ve düşman olarak yetiştiriyorlar. O Belediye başkanının söyledikleri ve yaptıkları bizim ne kadar doğru konuştuğumuzu ortaya koyuyor. Burada bunları söylememiz yetmez Diyarbakır'da HDP'ye oy veren Müslüman kardeşlerimizin ne kadar büyük bir vebal altında kaldıklarını görmeleri gerekiyor. PKK topluluğu Allah, Peygamber, Ehli Beyt, sahabe, Kur'an düşmanı, hiçbir inanç değerleri olmayan bir güruh. Belediye Başkanı da onların bir temsilcisi. Dolayısıyla gerçek yüzlerini ortaya koymuş oldular."

Kaynak: AA