Başbakan Davutoğlu'nun Kocaeli mitingi konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'yi eleştirdi. Başbakan, "Çıkmış televizyonlarda bir çanta gösteriyor. Her şeyimiz hazırdı diyor. Peki o çantanın içindekileri neden bizimle paylaşmadınız da oturur oturmaz hayır dediniz?" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun Kocaeli mitingi konuşması
Başbakan Davutoğlu'nun Kocaeli mitingi konuşması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde vatandaşlara hitap etti. 

Başbakanlığı milletin verdiğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Başbakanlığın icazeti milletten alınır. Sayın Bahçeli şimdi sıra millette. Nasıl sayın Bahçeli 7 Haziran'dan sonra gelen her teklife ‘hayır' dediyse şimdi aziz milletimiz ona da ‘hayır' diyecek. Vatanını milletini seven her MHP'li kardeşim de eminim bu hayır siyasetinden muzdariptir. Çıkmış sayın Bahçeli televizyonlarda bir çanta gösteriyor, ‘her şeyimiz hazırdı' diyor. Peki o çantadakileri görüşme salonunda neden bizimle paylaşmadınız da masaya oturur oturmaz ‘hayır' dediniz. O çantayı bizim önümüzde açacaktınız. Öyle televizyonlarda şov malzemesi olarak değil. Şimdi bakalım 1 Kasım'dan sonra o çantadan neler çıkacak.

Bu mesele memleket meselesi. Bu meseleyi çözmek için tek başına iktidar olmak lazım. Ülkeyi seçime götürecek hükümetin, anayasa gereği bütün partilerden oluşması gerektiğinde de görevden kaçtılar. Anayasa göreve çağırdı, o zaman da kaçtılar. Hiçbirisi göreve gelmedi. Böyle gamsız sorumluluktan kaçan bir siyaset olur mu? Sorumluluktan kaçanlara bu millet görev verir mi? Madem görevden kaçacaksınız siz neden siyaset yapıyorsunuz. Bu milleti neden meşgul ediyorsunuz. İktidar olacakmış gibi yapıp da hayır demekten ne zevk alıyorsunuz. O iktidar bir kez önünüze geldi ama siz o şansı kullanamadınız. Ama artık bu millet size o iktidarı vermez. Bu millet 1 Kasım'da tek başına iş başına diyerek AK Partiyi iktidara taşıyacak.

Bunları milletimiz göreve çağırdığında kaçıyorlar. Ama mesele AK Parti olduğunda hepsi bir araya gelip cephe oluşturmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday gösterdiler güvenlik yasasında hepsi karşı çıktılar. Teröre karşı ortak deklarasyon gösterelim dediğimizde hepsi karşı çıktılar. Teröre karşı ortak bir deklarasyona bile imza koymaktan çekinenler terörle mücadeleye azimle devam edebilirler mi? Bunların tek hedefi terörle mücadele falan değil. Tek hedefleri AK Parti'yi iktidardan indirmek. Sonrasına dair bir planları yok. Biz, ‘Türkiye'nin yegane umudu AK Partidir' derken bunları kast ediyoruz. Ne milletin verdiği görevden kaçan CHP ve MHP'nin, ne de sırtını Kandil'e yaslayan HDP'nin bu ülkeye bir faydası olmaz.

Bakın seçime gidiyoruz. Bunlar görevden kaçtıkları gibi şimdi de meydanlarda yoklar. Ama biz inadına buradayız. Daha vatandaşlarımızın kanları yerdeyken, biz yaralılarımızı hastaneye taşımaya çalışırken, geçen Cumartesi günü devleti, hükümeti, bizleri 'katil' diye yaftalamaya çalışan bu siyasi parti liderlerinden, bu müsveddelerden millete hayır gelir mi? Bu ülkenin hizmetinde olan güvenlik birimlerine ‘katil' diyenlere karşı tek bir sesle, ‘şehitler ölmez vatan bölünmez' dememiz lazım. İnadına barış, inadına milli birlik ve beraberlik dememiz lazım. Bunların niyeti Türkiye'de kargaşa varmış görüntüsü vermek ve hükümeti yıpratmak. Bakın millet bizimle beraber saatlerce meydanlarda ama onlar sadece hükümeti ve hükümetin savunduğu değerlere saldırıyorlar. Hiç tereddüt etmeyin 13 yılda söylediğimiz her işi başardık. Bundan sonra da söylediğimiz her işi başaracak taahhütlerimizin hepsini yerine getireceğiz” dedi.
Kaynak: İHA