ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İspanya'da

Kerry, başkent Madrid'de, İspanyol mevkidaşı ile bir araya geldi

MADRİD - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İtalya ve Fransa ziyaretlerinden sonra İspanya'nın başkenti Madrid'e geldi.

Madrid'deki askeri havaalanına özel uçağıyla gelen Kerry'yi, İspanyol mevkidaşı Jose Manuel Margallo karşıladı. Kerry ve Margallo, daha sonra çalışma amaçlı akşam yemeği için Dışişleri Bakanlığı konutuna geçti.

Diplomatik kaynaklar, basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler, Suriye, Libya ve Ortadoğu'daki son gelişmeler, terörle mücadele gibi konuların yanı sıra Avrupa Birliği ile ABD arasında müzakereleri devam eden "Serbest Ticaret ve Yatırım Anlaşması", Afrika'nın Sahel bölgesindeki istikrarsızlık ve Latin Amerika'yla ilişkiler konularının ele alınacağını bildirildi.

İki günlük resmi temaslarda bulunmak için Madrid'e gelen Kerry, yarın sabah İspanyol meslektaşı Margallo ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Kerry'nin ayrıca İspanya Kralı 6. Felipe ve Başbakan Mariano Rajoy tarafından da ayrı ayrı kabul edilmesi bekleniyor.

Öte yandan Kerry'nin, 17 Ocak 1966'da, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir bombardıman uçağının, bir yakıt tanker uçağı ile çarpışması sonucu 4 hidrojen bombasını, ülkenin güneyindeki Almeria kenti yakınlarına düşürmesi olayıyla ilgili de bir anlaşma imzalayacağı bildirildi.

Bu anlaşmayla ABD'nin, bölgede 50 yıl önce radyoaktif kirliliğe yol açan kazanın, toprak zeminde bıraktığı son izlerinin de temizleyeceği kaydedildi.

Kerry, ABD Dışişleri Bakanı sıfatıyla ilk defa İspanya'ya resmi ziyarette bulunurken, selefi Hillary Clinton en son Şubat 2013'te ülkeyi ziyaret etmişti.
Kaynak: AA