Genel Seçime Doğru

KONYA - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Milletin birliğini ve bütünlüğünün, devletin bekasının tartışıldığı ve tehlikeye atıldığı günleri yaşıyoruz. Allah muhafaza etsin, eğer burada gerekli tedbirler alınmaz, kararlı, iradeli, cesur duruşlar sergilenmezse, milletimiz korkarız ki, bu günleri de arar bir duruma düşebilir" dedi.

Destici, partisinin Konya İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen milletvekili aday tanıtım programında yaptığı konuşmada, Türkiye'ye önemli katkılar sağlayan Konya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyetli belirtti.

A Milli Futbol Takımı'nın sevincinin ve zaferinin milletçe yaşandığını, İstanbul'da Milli Takım'ın bölündüğünü ve parçalandığını fakat Konya'da birleştirilip bütünleşerek Avrupaya koştuğuna dikkati çeken Destici, şöyle konuştu:

"Seçime çok az bir süre kaldı. Fakat siz de görüyorsunuz ki ülkemiz hala bir seçim havasına girebilmiş değil. Çünkü ülkemizde seçimden daha önemli olaylar var. Milletin birliğinin ve bütünlüğünün, devletin bekasının tartışıldığı ve tehlikeye atıldığı günleri yaşıyoruz. Allah muhafaza etsin, eğer burada gerekli tedbirler alınmaz, kararlı, iradeli, cesur duruşlar sergilenmezse, milletimiz korkarız ki, bu günleri de arar bir duruma düşebilir."

7 Haziran seçimlerinden önce "Çözüm Süreci" adı altında bir süreç başlatıldığını ifade eden Destici, şunları söyledi:

''Türkiye'yi yönetenler, hükümet edenler, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hükümeti bir süreç başlattı. Adına da Çözüm Süreci dediler. Biz bu sürecin asla çözüm getirmeyeceğini, tam tersine çözülmenin ve bölünmenin adımlarının atılacağı bir süreç olduğunu çok iyi niyetli bir şekilde uyarıcı görevimizi yerine getirerek yaptık. Bir kere daha hatırlatıyorum, bunları daha önce de sizlerle Konya'da konuştuk, ne dedik; 'Keşke hükümetin dediği gibi olsa, keşke PKK sınır dışına çıksa, keşke silah bıraksa, terörden vazgeçse, kendini lağvetse hiçbirimiz gözümüzü kapatıp, sırtımızı dönüp gidemeyiz.' Tek başına PKK'yı muhatap alarak, onlarla müzakereye oturursanız korkarız ki, PKK'yı meşrulaştıracaksınız, daha da güçlendireceksiniz, daha da ağır silahlara talip olacak ve yarın ülkemizin, milletimizin ve coğrafyamızın başına daha da büyük bir bela haline getireceksiniz."

Konuşmanın ardından milletvekili adayları ile partilileri selamlayan Destici, karanfil de dağıttı.

Kaynak: AA