Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi

İçel Valisi Çakacak: "Dünya'da ilk kez uygulanan bir sistemle, denizde askı yöntemiyle Anamur'dan yavru vatana su sağlayacak olan Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi tamamlandı"

İçel Valisi Özdemir Çakacak, "Dünya'da ilk kez uygulanan bir sistemle, denizde askı yöntemiyle Anamur'dan yavru vatana su sağlayacak olan Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi tamamlandı" ifadelerini kullandı.

İçel Valisi Çakacak, Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi açılış töreninin yapılacağı Anamur'da incelemelerde bulundu.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk'ten tören hazırlıkları hakkında bilgi alan Çakacak, burada yaptığı konuşmada, projeyle birlikte Kıbrıs'ın uzun vadeli su ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Bu projenin İçel'e kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çakacak, şunları kaydetti:

"Dünya'da ilk kez uygulanan bir sistemle, denizde askı yöntemiyle Anamur'dan yavru vatana su sağlayacak olan Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi tamamlandı. Bu büyük projenin, başta ülkemize ve bizler için daha da önemlisi İçelimize kazandırılmasında emeği geçen herkese, tüm İçelliler adına şükranlarımı sunuyorum. Vanayı açmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Anamur'a teşrif edecekler. Bu projenin tamamlanmasından dolayı yaşadığımız mutluluğu paylaşmak üzere, Anamur Şehir Stadyumu'nda yapılacak açılış törenine tüm halkımızı davet ediyoruz.”

Çakacak, ziyaretinin ardından açılış töreninin yapılacağı Anamur Şehir Stadyumu'nu yerinde inceledi.
Kaynak: AA