Suşehri'den Kısa Kısa

Müftüler Suşehri ilçesinde biraraya geldi

Sivas Müftülüğünce her ay düzenlenen, aylık değerlendirme toplantısı, Suşehri'nde gerçekleştirildi.

Aspasya Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelen Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve ilçe müftüleri, çalışmaları değerlendirdi.

Balkan, her ay farklı bir ilçede toplandıklarını belirterek, böylece kaynaşmaya olanak sağladıklarını söyledi.

İdari ve dini konularda istişare yapmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade eden Balkan, "Yaptığımız görüşmeler neticesinde, alınması gereken tedbirlerin neler olduğunu görüşüyoruz. Toplantıda alınan kararlar ise, ilçe müftülerimiz tarafından kendi görev yaptığı ilçelerde uygulanıyor. Bu vesileyle her ay farklı bir ilçemizde bir araya gelmiş oluyoruz" diye konuştu.

Suşehri Müftüsü Bekir Civriz de Balkan ve ilçe müftülerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Toplantı sonrası, Kaymakam Kadir Perçi, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Aydın ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Sivas Müftüsü Balkan ve ilçe müftüleriyle biraraya gelerek sohbet etti.

- Suşehri Belediyesi'nin çalışmaları devam ediyor

Suşehri Belediyesi ilçede başlattığı asfalt ve kaldırım çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Sivas Caddesi üzerinde devam eden kaldırım ve yağmur su oluğu çalışmalarını inceledi.

Hava şartlarının iyi gittiği sürece asfalt ve kaldırım çalışmalarına devam edeceklerini belirten Yüksel, "Bugüne kadar ilçe genelinde 15 kilometre sıcak asfalt, 13 kilometre ise sathi kaplama olmak kaydıyla toplam 28 kilometre asfaltlama çalışmaları yapılmıştır. Asfaltsız yolumuz kalmayacak şekilde tüm yollarımızın asfalt olsun, parke olsun istiyoruz. Tüm çalışmaları program dahilinde alt yapı çalışmaları yapılarak üst yapılar da tamamlanacak" diye konuştu.

İlçede yağmur suyu deşarj sisteminin olmadığını belirten Yüksel, şunları kaydetti:

"İlk defa bizim dönemimizde yağmur suyu deşarj boruları döşenmeye başlandı. Amacımız, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde halkımıza söz verdiğimiz gibi ilçemizi bölgemizin lideri yapmak. Bu doğrultudaki çalışmalarımıza büyük bir gayretle devam ediyoruz. Halkımızın dua ve destekleriyle bu hedeflerimizi gerçekleştireceğimize dair inancımızın artarak devam ettiğini belirtmek istiyorum."
Kaynak: AA