Memur Mehteran

Edirne Valiliği, memurlardan oluşacak mehter takımı için düğmeye bastı.

Memur Mehteran
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Romanlardan sonra şimdi de memurlardan oluşacak mehter takımı için çalışma başlattı. Vali Dursun Ali Şahin’in talimatıyla kurumlara resmi yazı gönderildi. Valiliğin gönderdiği yazıda, kurulacak olan mehter takımında görev almak isteyen personelin en az 1.70 boy standardı olması gerektiği bildirildi.

Edirne’de yine valiliğin girişimiyle geçtiğimiz Nisan ayında mehter takımı kurulmuştu. Mehter takımında yapılacak olan provaların mesai saatlerinde olacağı bildirildi.

Vali Şahin’in talimatıyla resmi kurumlara gönderilen yazıda, memurların gönüllük esasının olduğu, katılacak kişinin en az 1.70 boyunda olma şartı konuldu. Mehter takımında gönüllü olarak görev alacak memurun hanende veya sazende olarak görevlendirileceği bildirildi.

Gönderilen yazı’da Osmanlı’nın Edirne’deki tarihi dokusuna ve başkentlik yaptığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

"Osmanlı mimarisinin etkileyici örneklerinin bol miktarda görüldüğü, tarihi ve kültürel dokusu ile hayran kalınacak biçimde müze kent tanımlamasını fazlasıyla hak eden bir zenginliğe sahip şehrimizde, Edirne Valiliğimizin bünyesinde ’Mehter Takımı’ kurulması planlanmaktadır. Kurulacak ’Mehter Takımı’nda hanende veya sazende olarak görev alman isteyen, erkek en az 1.70 boyunda, yapılacak yurtiçi ve yurt dışı konser programları için yurt dışı çıkış engeli ile seyahat engeli olmayan gönüllü ve istekli personelin bilgilerin aşağıdaki tabloya doldurularak Müdürlüğümüz Özel Büro birimine gönderilmesini ve yazımızın okul/kurumunuzdaki tüm erkek personele imza karşılığı duyurulmasını önemli rica ederim."

Yazının kurumlara gönderilmesinin ardından çok sayıda devlet kurumunda çalışan memurun başvuru yaptığı öğrenildi.
Kaynak: İHA