Başkan Özdemir Engellileri Sevindirdi

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde 70 görme engelliye beyaz baston ile görme engelliler için özel olarak üretilen saatlerden hediye etti.

Başkan Özdemir Engellileri Sevindirdi
Amasya Belediyesi tarafından yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, Vali ibrahim Halil Çomaktekin, Amasya Milletvekili Adayları Haluk İpek ile Gülseren Ertopçu, diğer yetkililer sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programda hediyeleri veren Başkan Özdemir, Amasya Belediyesi olarak engellilerin hayata kazandırılmasına ilişkin çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.



Vali Çomaktekin de, “Ülkemizde son yıllarda insana verilen değer bağlamında çok önemli bir gelişim yaşandı. İnsanlara verilen değerle birlikte, engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet ve imkanların da arttığını memnuniyetle müşahede ediyoruz. Engellilerimizin kamu hizmetlerinden daha rahat bir şekilde istifade edebilmeleri için çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda kamu binalarının altyapısı uygun hale getirildi ve yeni binalar buna göre tasarlandı. Ayrıca yasalarımızda yer alan engelli kardeşlerimizin kamu kurumlarında istihdamı daha düzenli bir hale sokularak, daha fazla vatandaşımızın bu imkandan faydalanması sağlandı” diye konuştu.

Kaynak: İHA