Yemen'de Yakıt Sıkıntısı

BM, Yemen'de yol kontrolü yapan taraflara insani yardım amaçlı akaryakıt taşıyan araçların geçişine kolaylık tanınması çağrısı yaptı

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Yemen'de insani yardım çalışmalarının sürdürülebilmesi için akaryakıta ihtiyaç olduğunu vurgulayarak yol kontrolünde bulunan taraflardan yakıt taşıyan araçlara kolaylık sağlamaları çağrısı yaptı.

Dujarric, gazetecilerin Yemen'de ülke içine akaryakıt taşınmasında yaşanan sorunları hatırlatmaları üzerine yaptığı açıklamada, insani kriz yaşanan ülkede yardım çalışmalarının sürdürülmesi ve evlerin temel ihtiyacının giderilebilmesi için akaryakıta ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Akaryakıt sağlanması konusunda yaşanan zorluklara değinen Dujarric, "Yollarda güvenlik kontrolü yapan taraflar, insani yardımların hızlı ve etkili bir biçimde geçmesini sağlamalılar. Yakıt taşıyan araçlar da bir an önce bu kontrol noktalarından geçirilmeliler çünkü yakıt olmaması durumunda hastaneler çalışmıyor, insani yardım götüren araçlar uzak noktalara ulaşamıyor" dedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği rakamlarına göre ülkede devam eden çatışmalarda 2 bin 300'den fazla sivil hayatını kaybetti, 5 bine yakın kişi de yaralandı. Yemen nüfusunun yüzde 80'inin insani yardıma muhtaç olduğu bildiriliyor.
Kaynak: AA