SP Genel Başkanı Kamalak Akşehir'de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Akşehir’de Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret ederek, “Türkiye’ye önümüzdeki seçimlerin barış, huzur ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Allah’tan dilerim” diye dua etti.

SP Genel Başkanı Kamalak Akşehir'de
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçim çalışmaları kapsamında Konya’nın Akşehir ilçesini ziyaret etti. Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin’i makamında ziyaret eden Kamalak’a Kaymakam Sezgin, Akşehir tarihinden, kültüründen ve geçim kaynağı olan kiraz tarımcılığı hakkında bilgi verdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından 24 Ağustos Bulvarı ve tarihi arasta çarşısını gezerek esnaflarla sohbet eden SP Lideri Kamalak, "Gerçekten o kadar Nasreddin Hocalara ihtiyaç var ki, hoşgörüyü, kardeşliği, dostluğu vurgulayan insanlara o kadar muhtacız ki 78 milyon birbirinin kardeşidir. Ama görüyoruz ki, her gün toplum geriliyor, bombalar patlıyor, silahlar konuşuyor. Bu ülkenin evlatları birbirlerini öldürüyor. Nasreddin Hoca ayağa kalksa ’be evlatlar size ne oluyor der derdiniz ne bak ben bir sandukanın içindeyim’ der. ’Bu kadar yer insana yetiyor’ diyecek. Neyi paylaşamıyorsunuz ben kendi mezarımda hiç kimseye eza cefa vermeden buraya da sığıyorum diyecektir. Türkiye’ye önümüzdeki seçimlerin barış, huzur ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Allah’tan dilerim. Nasreddin Hocamız da her şeye ama her şeye olumlu bir yaklaşımla yaklaşıyor. Barışı, kardeşliği müjdeliyor dolayısıyla bize rehber olacak olan günümüzün havasını geren bağışlayın ama kirleten şu bu kişiler değil. Mevlanalar, Yunuslar, Nasreddin Hocalar, Karacaoğlanlar, gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz. Nasreddin Hoca da bu söze şahitlik edecektir, evet diyecektir. Dünya, kimseye kalmaz" diye konuştu.

Türbe çıkışından sonra SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Gülmece Parkı’nda bulunan Nasreddin Hoca’nın fıkralarını canlandıran heykelleri ve dev kazanı gezdikten sora Akşehir’den ayrıldı.
Kaynak: İHA