Soma Davası 12 Saat Sürdü
Manisa Akhisar’da görülen Soma Davası’nın 4. oturumu 12 saat sürdü. Faciadan kurtulan madencilerden Tevfik Sert, “Orada ölümden döndüm. Bunları çekeceğime keşke ölseydim” dedi.

“PSİKOLOJİM BOZULDU”
Faciadan sağ kurtulan madencilerden Tevfik Sert, kazanın meydana geldiği saatte vardiyasının başladığını ancak kimsenin kendisini uyarmadığını söyledi.
Kaza olduğunu bilmediği için içeri girdiğini kaydeden Sert, son anda kurtulduğunu belirtti.
Madende yaşanan sorunları dile getiren Sert, madenin sıcak olduğunu, son iki ay boyunca sık sık baş ağrısı çektiğini belirtirken, “Terlediğimizi söylesek de boş. ‘Burası böyle olur’ derler” dedi.
Sert, bir ara söyleyeceklerini unutunca olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu söyledi.
Sert, müfettişler madene gelmeden önce alınan tedbirler hakkında da “Müfettiş gelmese düzeltilmiyor. Her tarafta malzeme var. İşçinin ayağı takılıp düşüyor” diye konuştu.
“MASKELERİMİZ ÇALIŞMADI”
Sert’in ardından Yüksel Ünlü söz aldı. Ünlü, olay gününü şu sözlerle anlattı: "Yapacak hiçbir şey yoktu. Kelime-i şehadet getirerek arkadaşlarla kol kola girdik. Maskelerimizi taktık ama birçoğumuzun maskesi çalışmadı. Yapacak bir şey yoktu. Ya orada ölecektik, ya da bir umut yürümeye çalışacaktık. Yürürken dumandan etkilenerek yığılanlar oldu. Onları sürüye sürüye çıkarmaya çalıştık."
Ünlü, şirketten şikayetçi olduğunu, davaya da müdahil olmak istediğini belirtti.
