Özel Birimler Sızdı Jetler Tam İsabetle Vurdu
PKK'lı teröristlerin hava harekatı sonrasında saklamaya çalıştıkları çok sayıda mühimmatın bulunduğu depo, Irak'ın kuzeyindeki Metina kampı yakınlarına sızan özel birimler tarafından tespit edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına iletilen koordinatlar doğrultusunda 11 Ekim'de yapılan hava harekatında söz konusu deponun da bulunduğu Metina ve Zap bölgelerindeki hedefler tam isabetle vuruldu, 35 terörist etkisiz hale getirildi.
Alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına bugüne kadarki en kapsamlı ve en etkili hava taarruzlarını gerçekleştiriyor.
Türk jetleri, terör örgütünün kontrol ettiği ve önceden tespit edilen bütün noktaları hava taarruzlarıyla vururken, örgüt ise tüm bu hava operasyonlarından korunmak veya daha az kayıp vermek için çeşitli yöntemler kullanıyor.
Teröristlerin yöntemlerini hem teslim olan teröristlerden hem de istihbarat faaliyetlerinden öğrenen güvenlik güçleri bu konuda da gerekli önlemleri alıyor.
- Metina'ya hava harekatı
Alınan istihbarat ve bölgede yapılan hava keşfi sonucunda teröristlerin önemli kamp bölgelerinden Metina'da tespit edilen yeni hedeflere yönelik 26 Eylül'de hava harekatı düzenlendi. 26 Eylül gecesi saat 23.40'ta başlayan hava harekatı saat 02.20'ye kadar sürdü.
Terör örgütüne ait 7 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depolarına yönelik harekata 6 F-16 ve 2 adet F-4 2020 katıldı. Hedefler jetler tarafından tam isabetle vuruldu.
- "Çok pişmanım"
Harekat sırasında kampta bulunan ve sağ olarak kurtulduktan sonra örgütten kaçan 3 terörist, arazide karşılaştıkları 2 teröristi de yanlarına alarak ekim ayı başında Türkiye'ye sığındılar.
Metina'dan kaçan 3 teröristten biri olan A.C'nin verdiği ifadede, örgüte 4 yıl önce batı illerinden birinden para karşılığında en büyük ağabeyiyle katılmayı kabul ettiğini, aslında terör örgütüne katılmamak için ailesiyle bölgeden ayrıldıklarını ama çaresizlik nedeniyle bu yola başvurduklarını belirtti.
"Çok pişman" olduğunu ifade eden A.C, ağabeyiyle "Zargali" bölgesine götürüldüklerini ve bir haftaya yakın burada kaldıktan sonra ağabeyinden ayrıldığını ve ondan bir daha haber alamadığını anlattı.
Dört ay eğitildiği Kandil'de yaşam şartlarının çok ağır, verilen yemek benzeri şeylerin "iğrenç denilecek" seviyede olduğunu ifade eden terörist, 4 ayın sonunda Gare kampına sevk edildiklerini belirtti.
Ağustos ayı başında Hava Kuvvetleri Komutanlığının çok ağır taarruzlarından dolayı büyük kayıplar verdiklerini, 400 kişilik kamptakilerden yarıdan fazlasının öldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğunu belirten A.C, yaralılarla önce Zap sonra Metina kampına gönderildiklerini kaydetti.
- "Kürtlere değil yabancı istihbarata veya bazı ülkelere hizmet ediyor"
Teröristlerin sağlık hizmetlerinin Metina'da karşılanmaya çalışıldığını aktaran A.C, 3 yılı aşkın bir süre Gare'de kaldığını ve gördükleri karşısında bu örgütün aslında "Kürtlere değil yabancı istihbarata veya bazı ülkelere hizmet ettiğini" anladığını söyledi.
Gare kampının kuzey doğusunda, Avaşin'e doğru olan bir bölgesine geçmelerinin kesinlikle yasak olduğunu anlatan A.C, "özel bir bölge" olarak nitelendirilen söz konusu yerde Suriye'den gelen çok sayıda Kürt gencinin eğitildiğine yönelik söylemleri paylaştı.
Hemen her hafta bu bölgeye kendi kamplarından geçerek giden çok sayıda yeni model arazi araçları ile bazen de kamyonların gittiğini belirten A.C, bazen araçların kampta durarak sandıklar içinde bir şeyler bıraktıklarını, bu kişilerin kesinlikle Kürt olmadığını, batılı ülkelerden insanlar olduğunu, İngilizce bilen arkadaşlarıyla sohbet ettiklerini kaydetti.
- "Gare kampı neredeyse yerle bir oldu"
Bu konvoy trafiğinin ağustos başına, Türkiye'nin hava taarruzlarına kadar yoğun şekilde devam ettiğini anlatan A.C, hava operasyonlarının ardından Gare kampının neredeyse yerle bir olduğunu aktardı.
Hava harekatından kurtulan teröristlerle Metina kampına geçtiklerini belirten A.C, yolda teröristlerden birinin kan kaybından öldüğünü ve bu teröristin çocukluk arkadaşı olduğunu söyledi. Söz konusu teröristin cesedini arazide bırakmak zorunda kaldıklarını ifade eden A.C, sonradan gruba dahil olan iki teröristin bulundukları bölgede yer altına merdivenle inilerek gidilen büyük bir deponun olduğunu söylediğini aktardı.
Buraya girmenin yasak olduğunu ifade eden A.C, hava taarruzları başlayıncaya kadar yapılan dönemde her hafta sandıklar ve bidonlar taşıyan bir yük kamyonunun gelerek buraya malzeme aktardığını, malzemeleri taşıyanların da kamyonla beraber geldiklerini, kan kaybından ölen teröristi de buraya bıraktıklarını ifade etti.
- Özel birimler bölgeye sızdı
Bu istihbaratı değerlendiren özel birimler aynı gece, yanlarına sonradan gruba katılan iki teröristi de alarak Türkiye'den Metina bölgesinin yakınındaki bu deponun bulunduğu bölgeye sızdı. Hedefin koordinat tespitini yapan özel birimler, dönüşte yanlarına ölen teröristin cesedini de aldı.
Askerlerin arkadaşının cesedini getirdiğini gören terörist A.C. ise büyük bir şaşkınlık yaşayarak, "Öl deyin sizin için öleyim komutanlarım. Bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir vefadır. Mutluyum çünkü bu dört sene boyunca askere kurşun atma fırsatını Allah bana vermedi çok şükür. Ölüden hediye olur mu, evet olurmuş demek ki, sağ olun var olun" diyerek ağladı.
- 35 terörist etkisiz hale getirildi
Hedefin doğruluğunun teyidinin ardından koordinatlar Hava Kuvvetleri Komutanlığına iletildi. Bu kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Zap bölgeleri 11 Ekim'de vuruldu. Jetler, teröristlerin gösterdiği depo dahil hedefler tam isabetle imha etti. Her iki bölgede toplam 35 terörist etkisiz hale getirildi.
- Hava harekatına karşı teröristlerin aldığı önlemler
Öte yandan bölücü terör örgütü, etkili hava operasyonlarından korunmak için 2 aşamalı plan uyguluyor. İlk aşamada hava operasyonlarının artma ihtimali olduğu dönemlerde örgüt üyeleri, Diyarbakır, Malatya gibi hava üslerinden kalkan F-16 savaş uçaklarına dair bilgileri anlık olarak Irak'ın kuzeyindeki örgüt birimlerine iletiliyor.
Uçaklar PKK'nın kontrol ettiği bölgeye girdiği andan itibaren örgüt üyeleri telsizle bu bilgiyi örgüt noktalarına ulaştırıyor. PKK, bilgilendirme için örgüt adına yayın yapan radyo aracılığıyla uçak hareketliliğini bildiriyor. Telsiz, radyo ve kurye uyarısıyla örgütün bulunduğu alanlardaki "savunma ve saldırı" sistemleri devreye giriyor.
- Uçağın yönüne göre siper
Teröristler uçaklara karşı uçaksavar ve doçkalarla omuzdan havaya atılan füzeleri kullanılıyor. Mevzilerdeki PKK'lılar ise uçağın geliş yönü ve pozisyonuna göre, vurulma ihtimali artarsa mevzisini terk edecek şekilde kazdıkları siperlere giriyor. Teröristler uçakların geliş yönüne göre ve bomba patladığında hareket imkanı sağlayacak şekilde "L", "I", "T" şeklinde siperler kazıyor.
- 20-80 kişilik kamplar
Terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde Kandil, Hınerek, Hakurk, Metina, Gare kampları bulunuyor. Bunlara oranla daha küçük olarak nitelendirilebilecek Avaşin Basyan, Haftanin, Nazdur kampları da yer alıyor ancak örgütün yapısı gereği tüm silahlı kadro bu kamplarda bulunmuyor. Kamplarda ortalama 20 ile 80 kişi yer alıyor. PKK'nın bu bölgedeki asıl hakimiyeti de Irak sınırı içinde dağınık olan irili ufaklı küçük kamplar üzerinden sağlanıyor.
- Kandil bölgesi
Kandil bölgesindeki kamplardaki teröristlerin sayısı işlevine göre 20-80 arasında değişiyor. Kandil bölgesinde 20-30 kilometrelik aralıklarla dağılan örgüt mensuplarının toplam sayısı 800 ile bin arasında değişiyor. Terör örgütünün Kandil'deki ana kampının çevresinde 10 kadar küçük kamp da yer alıyor. Bu üs bölgelerine uçaksavar, doçka, strella ve stringer gibi füze sistemleri bulunuyor. Kandil bölgesinde aynı zamanda hava harekatına karşı korunmak için derin mağaralar da yer alıyor. Örgütün sevk ve idaresinde yer alan lider kadrosu ağırlıklı olarak bu bölgede bulunuyor. Örgütün "subay eğitim okulu" da bu bölgede konuşlanıyor. Örgüt içinden seçilen isimlere suikast-sabotaj eğitimleri de Kandil bölgesinde veriliyor.
- Hınere ve Hakurk kampları
Hınere ve Hakurk kampları Türkiye, İran ve Irak sınırlarının kesiştiği bölgede, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin tam karşısında yer alıyor. Örgütün İran kolu olan PJAK bu kampları kullandığı için zaman zaman İran da top ve hava harekatıyla bu kampları hedef alıyor. Hınere kampında, Türkiye'den gelen teröristler "ideolojik ve siyasi" eğitim alıyor. Örgütün "kongre" kararları da burada yapılan toplantılarda alınıyor. Türkiye sınırına yakın olan bu kampın hududa yakın bölümünde daha küçük 2 kamp merkezi daha bulunuyor.
- Zap kampı
Örgütün silahlı kanadının ana karargahı Zap kampında yer alıyor. Bu nedenle kamp terör örgütü içinde "ana karargah" olarak adlandırılıyor. TSK'nın askeri taktiklerine dair bilgiler ve teröristlerin yeni saldırı taktikleri bu kamplarda geliştiriliyor. Kampta "özel güç taburu" olarak da adlandırılan Kandil'de eğitim alan teröristler, sansasyonel eylemlere yönlendirilmek üzere bekletiliyor. Kampta PKK'nın "disiplin mahkemesi" dışında "suikast-sabotaj" tatbikatları yapılan alanları da bulunuyor.
- Metina kampı
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki dağlık bölgede yer alan Metina bölgesinde ise 15-20 kilometrelik alana dağılan irili ufaklı 20'den fazla mobil ve kalıcı kamp yeri bulunuyor. 200'den fazla örgüt mensubu olduğu tahmin edilen bu bölge, tamamen Türkiye'ye dönük silahlı faaliyetler için kullanılıyor. Örgütün lider kadrosundaki isimlerin Fehman Hüseyin ve Murat Karayılan zaman zaman bu kamplara gelerek incelemelerde bulunuyor. Kampın çevresindeki stratejik tepelerde ağır silah ve füze sistemleri yer alıyor.
- Sinant-Haftanin kampı
Şırnak-Uludere hattının tam karşısında bulunan Sinant-Haftanin kampı Cudi Dağı üzerinden Şırnak'a geçiş bölgesi olarak kullanılıyor. Bölge hem Türkiye'ye çok yakın hem de Kuzey Irak yönetimine bağlı köyler yer alıyor.
Gare kampı da Çukurca-Uludere hattı arasındaki bölgede, kısmen Irak'ın kuzeyinde yer alıyor. Stratejik kamplar arasında yer alan bu kamp örgüt için hem lojistik hem de eğitim alanı olarak kullanılıyor. Burada eğitilen örgüt üyeleri ya Metina'ya ya da araçla Haftanin bölgesindeki Türkiye sınırına taşınıyor. İçinde dikimevi, cephanelik ve lojistik ihtiyaç merkezleri bulunan kampı örgütün lider kadrosu da bazen kullanıyor.
- Kampların özellikleri
İrili ufaklı onlarca kampın içindeki yapılar bulundukları bölgeye göre değişiyor. Kamplarda teröristlerce "lojistik", "cephanelik", "telsiz teknik birim", "terzi", "depo", "cezaevi", çoğu seyyar olmak üzere "fırın, "destek birim", "muhabere", "sicil arşiv", "eğitim okulları", "ideolojik ve siyasi alan merkezi" adı verilen birimler yer alıyor.
Kaynak: AA
Türk jetleri, terör örgütünün kontrol ettiği ve önceden tespit edilen bütün noktaları hava taarruzlarıyla vururken, örgüt ise tüm bu hava operasyonlarından korunmak veya daha az kayıp vermek için çeşitli yöntemler kullanıyor.
Teröristlerin yöntemlerini hem teslim olan teröristlerden hem de istihbarat faaliyetlerinden öğrenen güvenlik güçleri bu konuda da gerekli önlemleri alıyor.
- Metina'ya hava harekatı
Alınan istihbarat ve bölgede yapılan hava keşfi sonucunda teröristlerin önemli kamp bölgelerinden Metina'da tespit edilen yeni hedeflere yönelik 26 Eylül'de hava harekatı düzenlendi. 26 Eylül gecesi saat 23.40'ta başlayan hava harekatı saat 02.20'ye kadar sürdü.
Terör örgütüne ait 7 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depolarına yönelik harekata 6 F-16 ve 2 adet F-4 2020 katıldı. Hedefler jetler tarafından tam isabetle vuruldu.
- "Çok pişmanım"
Harekat sırasında kampta bulunan ve sağ olarak kurtulduktan sonra örgütten kaçan 3 terörist, arazide karşılaştıkları 2 teröristi de yanlarına alarak ekim ayı başında Türkiye'ye sığındılar.
Metina'dan kaçan 3 teröristten biri olan A.C'nin verdiği ifadede, örgüte 4 yıl önce batı illerinden birinden para karşılığında en büyük ağabeyiyle katılmayı kabul ettiğini, aslında terör örgütüne katılmamak için ailesiyle bölgeden ayrıldıklarını ama çaresizlik nedeniyle bu yola başvurduklarını belirtti.
"Çok pişman" olduğunu ifade eden A.C, ağabeyiyle "Zargali" bölgesine götürüldüklerini ve bir haftaya yakın burada kaldıktan sonra ağabeyinden ayrıldığını ve ondan bir daha haber alamadığını anlattı.
Dört ay eğitildiği Kandil'de yaşam şartlarının çok ağır, verilen yemek benzeri şeylerin "iğrenç denilecek" seviyede olduğunu ifade eden terörist, 4 ayın sonunda Gare kampına sevk edildiklerini belirtti.
Ağustos ayı başında Hava Kuvvetleri Komutanlığının çok ağır taarruzlarından dolayı büyük kayıplar verdiklerini, 400 kişilik kamptakilerden yarıdan fazlasının öldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğunu belirten A.C, yaralılarla önce Zap sonra Metina kampına gönderildiklerini kaydetti.
- "Kürtlere değil yabancı istihbarata veya bazı ülkelere hizmet ediyor"
Teröristlerin sağlık hizmetlerinin Metina'da karşılanmaya çalışıldığını aktaran A.C, 3 yılı aşkın bir süre Gare'de kaldığını ve gördükleri karşısında bu örgütün aslında "Kürtlere değil yabancı istihbarata veya bazı ülkelere hizmet ettiğini" anladığını söyledi.
Gare kampının kuzey doğusunda, Avaşin'e doğru olan bir bölgesine geçmelerinin kesinlikle yasak olduğunu anlatan A.C, "özel bir bölge" olarak nitelendirilen söz konusu yerde Suriye'den gelen çok sayıda Kürt gencinin eğitildiğine yönelik söylemleri paylaştı.
Hemen her hafta bu bölgeye kendi kamplarından geçerek giden çok sayıda yeni model arazi araçları ile bazen de kamyonların gittiğini belirten A.C, bazen araçların kampta durarak sandıklar içinde bir şeyler bıraktıklarını, bu kişilerin kesinlikle Kürt olmadığını, batılı ülkelerden insanlar olduğunu, İngilizce bilen arkadaşlarıyla sohbet ettiklerini kaydetti.
- "Gare kampı neredeyse yerle bir oldu"
Bu konvoy trafiğinin ağustos başına, Türkiye'nin hava taarruzlarına kadar yoğun şekilde devam ettiğini anlatan A.C, hava operasyonlarının ardından Gare kampının neredeyse yerle bir olduğunu aktardı.
Hava harekatından kurtulan teröristlerle Metina kampına geçtiklerini belirten A.C, yolda teröristlerden birinin kan kaybından öldüğünü ve bu teröristin çocukluk arkadaşı olduğunu söyledi. Söz konusu teröristin cesedini arazide bırakmak zorunda kaldıklarını ifade eden A.C, sonradan gruba dahil olan iki teröristin bulundukları bölgede yer altına merdivenle inilerek gidilen büyük bir deponun olduğunu söylediğini aktardı.
Buraya girmenin yasak olduğunu ifade eden A.C, hava taarruzları başlayıncaya kadar yapılan dönemde her hafta sandıklar ve bidonlar taşıyan bir yük kamyonunun gelerek buraya malzeme aktardığını, malzemeleri taşıyanların da kamyonla beraber geldiklerini, kan kaybından ölen teröristi de buraya bıraktıklarını ifade etti.
- Özel birimler bölgeye sızdı
Bu istihbaratı değerlendiren özel birimler aynı gece, yanlarına sonradan gruba katılan iki teröristi de alarak Türkiye'den Metina bölgesinin yakınındaki bu deponun bulunduğu bölgeye sızdı. Hedefin koordinat tespitini yapan özel birimler, dönüşte yanlarına ölen teröristin cesedini de aldı.
Askerlerin arkadaşının cesedini getirdiğini gören terörist A.C. ise büyük bir şaşkınlık yaşayarak, "Öl deyin sizin için öleyim komutanlarım. Bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir vefadır. Mutluyum çünkü bu dört sene boyunca askere kurşun atma fırsatını Allah bana vermedi çok şükür. Ölüden hediye olur mu, evet olurmuş demek ki, sağ olun var olun" diyerek ağladı.
- 35 terörist etkisiz hale getirildi
Hedefin doğruluğunun teyidinin ardından koordinatlar Hava Kuvvetleri Komutanlığına iletildi. Bu kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Zap bölgeleri 11 Ekim'de vuruldu. Jetler, teröristlerin gösterdiği depo dahil hedefler tam isabetle imha etti. Her iki bölgede toplam 35 terörist etkisiz hale getirildi.
- Hava harekatına karşı teröristlerin aldığı önlemler
Öte yandan bölücü terör örgütü, etkili hava operasyonlarından korunmak için 2 aşamalı plan uyguluyor. İlk aşamada hava operasyonlarının artma ihtimali olduğu dönemlerde örgüt üyeleri, Diyarbakır, Malatya gibi hava üslerinden kalkan F-16 savaş uçaklarına dair bilgileri anlık olarak Irak'ın kuzeyindeki örgüt birimlerine iletiliyor.
Uçaklar PKK'nın kontrol ettiği bölgeye girdiği andan itibaren örgüt üyeleri telsizle bu bilgiyi örgüt noktalarına ulaştırıyor. PKK, bilgilendirme için örgüt adına yayın yapan radyo aracılığıyla uçak hareketliliğini bildiriyor. Telsiz, radyo ve kurye uyarısıyla örgütün bulunduğu alanlardaki "savunma ve saldırı" sistemleri devreye giriyor.
- Uçağın yönüne göre siper
Teröristler uçaklara karşı uçaksavar ve doçkalarla omuzdan havaya atılan füzeleri kullanılıyor. Mevzilerdeki PKK'lılar ise uçağın geliş yönü ve pozisyonuna göre, vurulma ihtimali artarsa mevzisini terk edecek şekilde kazdıkları siperlere giriyor. Teröristler uçakların geliş yönüne göre ve bomba patladığında hareket imkanı sağlayacak şekilde "L", "I", "T" şeklinde siperler kazıyor.
- 20-80 kişilik kamplar
Terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde Kandil, Hınerek, Hakurk, Metina, Gare kampları bulunuyor. Bunlara oranla daha küçük olarak nitelendirilebilecek Avaşin Basyan, Haftanin, Nazdur kampları da yer alıyor ancak örgütün yapısı gereği tüm silahlı kadro bu kamplarda bulunmuyor. Kamplarda ortalama 20 ile 80 kişi yer alıyor. PKK'nın bu bölgedeki asıl hakimiyeti de Irak sınırı içinde dağınık olan irili ufaklı küçük kamplar üzerinden sağlanıyor.
- Kandil bölgesi
Kandil bölgesindeki kamplardaki teröristlerin sayısı işlevine göre 20-80 arasında değişiyor. Kandil bölgesinde 20-30 kilometrelik aralıklarla dağılan örgüt mensuplarının toplam sayısı 800 ile bin arasında değişiyor. Terör örgütünün Kandil'deki ana kampının çevresinde 10 kadar küçük kamp da yer alıyor. Bu üs bölgelerine uçaksavar, doçka, strella ve stringer gibi füze sistemleri bulunuyor. Kandil bölgesinde aynı zamanda hava harekatına karşı korunmak için derin mağaralar da yer alıyor. Örgütün sevk ve idaresinde yer alan lider kadrosu ağırlıklı olarak bu bölgede bulunuyor. Örgütün "subay eğitim okulu" da bu bölgede konuşlanıyor. Örgüt içinden seçilen isimlere suikast-sabotaj eğitimleri de Kandil bölgesinde veriliyor.
- Hınere ve Hakurk kampları
Hınere ve Hakurk kampları Türkiye, İran ve Irak sınırlarının kesiştiği bölgede, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin tam karşısında yer alıyor. Örgütün İran kolu olan PJAK bu kampları kullandığı için zaman zaman İran da top ve hava harekatıyla bu kampları hedef alıyor. Hınere kampında, Türkiye'den gelen teröristler "ideolojik ve siyasi" eğitim alıyor. Örgütün "kongre" kararları da burada yapılan toplantılarda alınıyor. Türkiye sınırına yakın olan bu kampın hududa yakın bölümünde daha küçük 2 kamp merkezi daha bulunuyor.
- Zap kampı
Örgütün silahlı kanadının ana karargahı Zap kampında yer alıyor. Bu nedenle kamp terör örgütü içinde "ana karargah" olarak adlandırılıyor. TSK'nın askeri taktiklerine dair bilgiler ve teröristlerin yeni saldırı taktikleri bu kamplarda geliştiriliyor. Kampta "özel güç taburu" olarak da adlandırılan Kandil'de eğitim alan teröristler, sansasyonel eylemlere yönlendirilmek üzere bekletiliyor. Kampta PKK'nın "disiplin mahkemesi" dışında "suikast-sabotaj" tatbikatları yapılan alanları da bulunuyor.
- Metina kampı
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki dağlık bölgede yer alan Metina bölgesinde ise 15-20 kilometrelik alana dağılan irili ufaklı 20'den fazla mobil ve kalıcı kamp yeri bulunuyor. 200'den fazla örgüt mensubu olduğu tahmin edilen bu bölge, tamamen Türkiye'ye dönük silahlı faaliyetler için kullanılıyor. Örgütün lider kadrosundaki isimlerin Fehman Hüseyin ve Murat Karayılan zaman zaman bu kamplara gelerek incelemelerde bulunuyor. Kampın çevresindeki stratejik tepelerde ağır silah ve füze sistemleri yer alıyor.
- Sinant-Haftanin kampı
Şırnak-Uludere hattının tam karşısında bulunan Sinant-Haftanin kampı Cudi Dağı üzerinden Şırnak'a geçiş bölgesi olarak kullanılıyor. Bölge hem Türkiye'ye çok yakın hem de Kuzey Irak yönetimine bağlı köyler yer alıyor.
Gare kampı da Çukurca-Uludere hattı arasındaki bölgede, kısmen Irak'ın kuzeyinde yer alıyor. Stratejik kamplar arasında yer alan bu kamp örgüt için hem lojistik hem de eğitim alanı olarak kullanılıyor. Burada eğitilen örgüt üyeleri ya Metina'ya ya da araçla Haftanin bölgesindeki Türkiye sınırına taşınıyor. İçinde dikimevi, cephanelik ve lojistik ihtiyaç merkezleri bulunan kampı örgütün lider kadrosu da bazen kullanıyor.
- Kampların özellikleri
İrili ufaklı onlarca kampın içindeki yapılar bulundukları bölgeye göre değişiyor. Kamplarda teröristlerce "lojistik", "cephanelik", "telsiz teknik birim", "terzi", "depo", "cezaevi", çoğu seyyar olmak üzere "fırın, "destek birim", "muhabere", "sicil arşiv", "eğitim okulları", "ideolojik ve siyasi alan merkezi" adı verilen birimler yer alıyor.