Masalcı Vâkıf Dede Selimiye'de

Vakıflar Genel Müdürlüğünce çocuklar için hazırlanan “Masalcı Vâkıf Dede” isimli çocuk tiyatro gösterisi Selimiye Camii’nde sahnelendi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de bizzat tiyatro oyununda rol alarak, vakıf eserlerinin önemine dikkat çekti.

Masalcı Vâkıf Dede Selimiye'de
Hafta başından beri Edirne’de çeşitli okullarda oyununu sergileyen Vâkıf Dede, Selimiye Cami iç avlusunda gösterimini yaptı. Oyunu izlemeye başta Edirne Valisi Dursun Ali Şahin olmak üzere Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, minik öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

‘Vakıf’ kavramını tanıtmak, iyilik yapma isteğini pekiştirmek ve paylaşma duygusuna cesaret vermek için yola çıkan Vâkıf Dede’yi, Devlet Tiyatroları Sanatçısı Çetin Azer Aras canlandırdı.

“MASALCI VAKIF DEDE’Yİ, EN BÜYÜK VAKIF ESERİ SELİMİYE’DE KONUK ETTİ”

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Masalcı Vâkıf Dede’yi en çok yakışacağı yerde, en büyük vakıf eseri Selimiye’de konuk ettik. Burada çocuklarımızla birlikte Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin de Vâkıf Dede’yi izledi. Çocuklarımızın da içinde yer aldığı interaktif bir oyun. Bu oyunda çocuklarımız hem tiyatro yeteneklerini sergiliyor, hem sosyalleşiyor hem de vakıf kavramını öğreniyor. Vâkıf Dede’nin, Vakıf Başkenti konumundaki Edirne’mizde bulunmasını önemli görüyoruz. Oyun, bunca önemli Vakıf eserini barındıran kentimizin daha iyi anlaşılması noktasında etkin bir rol üstlenecek” diye konuştu.

VALİ ŞAHİN DE VAKIF DEDE’YE EŞLİK ETTİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, tiyatro oyunun bir bölümünde gösteriyi sergileyen tiyatro sanatçısı Çetin Azer Aras tarafından sahneye davet edildi. Vakıf eserlerine önem veren bir dede rolünü üstlenen Vali Şahin, torunun leyleklerle ilgili uyarısı üzerine leylekleri korumak için kurulan vakfın önemine dikkat çekti. Vali Şahin, oyun sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklar kadar mutlu olduğunu belirterek, “Talebelik dönemimizde yaptık bu işi, aşinalığımız vardı. Ama tabi bu 30-40 sene önceydi. Tekrar burada tazelemiş olduk. Açıkçası bende çocuklar gibi mutlu oldum. Bu güzel bir şey, hayatta insan tiyatrocu da olur, sinemacı da olur” dedi.

Bir gazetecinin ‘Metni okuyup ezberlediniz mi?’ sorusuna ise Vali Şahin, “Metin yoktu, gösteriyi doğaçlama olarak sergiledim” şeklinde cevap verdi.

Öte yandan, Masalcı Vâkıf Dede, müzikli oyununda, bazı ilginç vakıfların kuruluş amaçlarını, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde vakıfların kuruluşunu çocuklarla birlikte canlandırarak anlatıyor.
Kaynak: İHA