Simav'da Çiftçilere 2 Ton Macar Fiği Tohumu Dağıtıldı

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi iş birliğiyle "Macar Fiği Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi"  kapsamında, ücretsiz olarak çiftçilere yaklaşık 2 ton Macar fiği dağıtıldı.

Kaymakam Türker Çağatay Halim, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, devlet olarak her zaman çiftçinin yanında yer aldıklarını belirtti.

Türkiye tarım ve hayvancılık ülkesi olduğuna işaret eden Halim, şöyle konuştu:

"Kendi ayaklarımız üzerinde durduğumu ve dışa bağımlı olmadığımız bir konu tarım ve hayvancılıktır. Bunlar da sizlerin sayesinde oluyor. Bizler bunun devamını istiyoruz. Türkiye tarım ve hayvancılıkta kendi ayakları üzerinde duracak ve gelişecekse siz çiftçilerimizin ve üreticilerimizin sayesinde olacak. O yüzden yaptığınız işi kesinlikle hafife almayın. Çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Bunun bilincinde olun. Hepinize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından bin 800 kilogramlık Macar fiği, 50 kilogramlık çuvallarda Aşağı Dolaylar, Demirciköy, Eğdemir, Hamzabey, Ihlamur, Koyunoba, Kuşu, Külcü, Maden, Örenli, Yeşilköy ve Muradınlar mahallerindeki 36 çiftçiye teslim edildi.

Kaynak: AA