Mardin Valisi Koçak Açıklaması

''Bu topraklardaki herkesin huzur içerisinde yaşayabilmesi, çocukların silahların gölgelerinde değil, gökkuşaklarının altında oynadıkları bir geleceğin inşasında, en güçlü ve dirayetli omuzlar, kadınlardadır''

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, ''Bu topraklardaki herkesin huzur içerisinde yaşayabilmesi, çocukların silahların gölgelerinde değil, gökkuşaklarının altında oynadıkları bir geleceğin inşasında, en güçlü ve dirayetli omuzlar, kadınlardadır'' dedi.

Mardin Valiliğince Nişli toplantı salonunda düzenlenen ''Ortak Akıl'' toplantısında, kentte kadın odaklı çalışma yapan sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Vali Koçak, kadınların sosyal hayatta ve ailedeki öneminden bahsetti.

Koçak, toplumun temel taşını kadınların oluşturduğunu, kadın odaklı çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının, onların gelişiminde destekleyici, kadın sağlığı konusunda farkındalığı arttırıcı, istihdam sağlayıcı, eğitici ve öğretici projelere imza attıklarını anlattı.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, bölgede ve ülke genelinde hiç istenmeyen, herkesi üzen gelişmelerin yaşandığını aktaran Koçak, şunları söyledi:

"Bugün yaşadığımız terör olaylarına baktığımızda, kahir çoğunluğun faillerinin şefkatli anneden, sağlıklı aileden ve güçlü eğitimden yoksun olduğu görülür. Üzülmek, içimizin yanması şüphesiz çok önemli ve kıymetli. Ama bunlardan daha kıymetli olan, bu bölgenin insanının yarına daha huzurlu, daha umutlu bakabilmesi için elden gelen her şeyle gayreti göstermektir."

Koçak, çocukların okul sıralarında yarınlarını kurtarmak için çalıştığı, kadınların kendi kapasitelerinin bilincinde ekonomik olarak güçlendiği, ideal aile yapısının hayata geçtiği ve insanların hayat standartlarından taviz vermedikleri bir Mardin için kadın STK temsilcilerinin dinamik yapısının çok önemine vurgu yaptı.

Valilik olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü iyi niyetli gayretin ve mücadelenin yanında olacaklarını söyleyen Koçak, ''Çıktığınız bu yolda yalnız yürümeyeceğinizi, maddi ve manevi destekçiniz olduğumuzu bilmenizi isterim'' diye konuştu.

Koçak, çocukların sağlıklı bir ailede yetişmesi, aile bütünlüğünün korunarak çekirdek bir huzur adacığının oluşturulmasının gereğine dikkati çekerek, dışarıdan gelebilecek her türlü kötü etkiye dalgakıran olma görevinin ve kabiliyetinin yalnız kadınlara özgü bir haslet olduğunu dile getirdi.

Beraber ve ortak akılla kente yakışan bir sosyal hayatı kurabilmeyi amaçladıklarını belirten Koçak, ''Bu topraklardaki herkesin huzur içerisinde yaşayabilmesi, çocukların silahların gölgelerinde değil, gökkuşaklarının altında oynadıkları bir geleceğin inşasında, en güçlü ve dirayetli omuzlar, kadınlardadır. Biz istiyoruz ki, tek derdimiz engelliye, yetime, darda kalmışa, başı sıkışana, hastaya, yoksula nasıl yardım edebileceğimizi düşündüğümüz bir Mardin inşa edelim'' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA