Kapıkule Tır Parkı Hizmete Başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iştirakiyle, Gümrük ve Turizm İşletmeler A.Ş. tarafından 93 bin metrekare alana kurulu ve 300 TIR kapasiteli ‘Kapıkule TIR Parkı’ hizmet vermeye başladı.

Kapıkule Tır Parkı Hizmete Başladı
Yaklaşık 5 ay önce temeli atılan ve 9 Ekim 2015 Cuma günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve il protokolünün katılımıyla hizmete açılan Kapıkule TIR Parkı’nda araç alımına başlandı. 95 dönüm arazi üzerinde kurulu olan 300 TIR kapasitesine sahip tesiste, banyo, dinlenme alanı, kablosuz internet ağ erişimi, kütüphane, mescit ve sosyal yaşam alanları bulunuyor.

“EDİRNE’NİN ADI TIR KUYRUKLARIYLA GÜNDEME GELMEYECEK”

Kapıkule TIR Parkı İşletme Müdürü Ertuğrul Irkıçatal, Kapıkule TIR Parkı’nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iştirakiyle Gümrük ve Turizm İşletmeler A.Ş. tarafından yaptırıldığını ve 93 bin metrekare alan üzerinde kurulu tesiste yaklaşık 300 TIR’ın konaklayabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Irkıçatal, tesiste hizmetlerin ilk hafta ücretsiz olarak temin edildiğini dile getirerek, “Tüm şoförlerimiz bir hafta boyunca her türlü imkandan faydalanabilirler. Bu park sayesinde artık Edirne’nin adı TIR kuyruklarıyla gündeme gelmeyecek” dedi.

“YILLARDIR BUGÜNÜ BEKLİYORDUK”

TIR şoförü Ahmet Hamurcu, Kapıkule’de geçmiş dönemlerde kilometrelerce kuyrukta beklemekten rahatsız olduklarına değinerek, “Şu anda benim gördüğüm kadarıyla güzel bir sistem olmuş. İnşallah zamanla daha da güzel olur. Daha önceden kilometrelerce kuyruk oluyordu ve biz çok rahatsız oluyorduk. Başka ülkelerde gördüğümüz parklardan daha güzel olmuş. En kısa zamanda arkadaşlarımız buna alışır ve rahat bir şekilde çıkışlarını yapar” dedi.

Ali Tunalı ise TIR şoförleri olarak yıllardır parkın yapılmasını beklediklerini belirterek, “Biz yıllardır bugünü bekliyorduk. Hem bütün arkadaşlar rahat etmiş oldu. Buraya gelen arkadaşlar parka araçlarını çekip, yatmak, uyumak isteyen, yorgun olan yatıyor, sırası geldiğinde de gidiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA