Ankara'da Terör Saldırısına Tepkiler

Ankara'daki terör saldırısı Aydın, Uşak ve Eşme'de protesto edildi

AYDIN - Aydın'da, Ankara'daki terör saldırısı protesto edildi.

Sevgi Yolu'nda toplanan Emek Partisi Aydın İl Gençlik Kolları üyeleri ve parti yöneticileri, Adnan Menderes Bulvarı'nda slogan atarak Atatürk Kent Meydanı'nda geldi. Bu sırada bir vatandaş, gruptakilerin Türk bayrağı taşımamasına tepki gösterdi.

Boynuna Türk bayrağı asarak gruba müdahale etmek isteyen şahıs, polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Burada oturma eylemi yapan grup adına Emek Partisi İl Başkanı Abdurrahman Saran, saldırıda hayatını kaybeden 3 kişi için Atatürk Kent Meydanı'nda taziye çadırı açmak istediklerini ancak Büyükşehir Belediyesinin kendilerinden izin getirmelerini isteyerek engel olduğunu ileri sürdü.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Uşak

Uşak'ta, sivil toplum kuruluşları Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Uşak Baro Başkanı Baki Kantar, yaptığı basın açıklamasında Ankara'daki terör saldırısının olacağının tahmin edilmesi gerektiğini belirterek, "İlgili istihbarat birimlerin bu olayda büyük kusuru ve büyük ihmali olduğunu düşünüyorum. Bu olayın sorumlularının bir an önce bulunması ve yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz. Terörün son bulması için herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.

Grup, konuşmaların ardından dağıldı.

Öte yandan, Eşme ilçesinde, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Eşme Temsilcisi Ali Taşpınar, barış isteyen kalabalığa karşı yapılan saldırının sorumlularının bulunmasını istedi.

Gruptakiler saygı duruşunun ardından dağıldı.
Kaynak: AA