Önce patlama sonra provokasyon

Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısının ardından provokatörler olay yerinde, yaralıların kaldırıldığı hastane önlerinde, medyada ve sokaklarda ortaya çıktı.

Önce patlama sonra provokasyon
Önce patlama sonra provokasyon
İşte kanlı saldırı sonrası yaşananlar:

POLİS KÜFÜR ETTİ YALANI: Saldırı sonrasında olay yerine gelen polis ekipleri için çevredeki provokatörler "Polisler cenazelerimize küfrediyor" diyerek polisi hedef gösterdi. Polisin vatandaşları olay yerinden uzaklaştırma çabaları üzerine vatandaşlar ile polis arasında gerilim çıktı. Bunun üzerine polis olay yerinden ayrılmak zorunda kaldı.

KANLAR DAEŞ'E GİDECEK: Provokatörler yaralıların taşındığı hastanelerin önünde de kendisini gösterdi. Yakınlarını arayan yaralı yakınları Ankara Numune Hastanesi önünde toplandı. Yüzlerce vatandaş kan vermek için sıraya girdi. Bir provokatör "Bu kanlar hastalarımıza değil DAEŞ'e gidiyor" deyince, orada bulunanlar kan toplama aracını taşladı.

SUÇLU DEVLET: Provokatörlerin vatandaşları sürekli olarak devlet kurumlarına, hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kışkırttıkları görüldü. Provokatörler nedeniyle yaralı taşıyan ambulanslar hastaneye zorlukla girebildi.

GAZİ: Olay gecesi ise İstanbul, İzmir başta olmak üzere terör örgütü yanlıları bir kez daha sokaklara çıkarak ortalığı savaş alanına çevirdi. Molotoflu, taşlı, sopalı saldırılar, kimi noktalarda polisle silahlı çatışmaya dönüştü.