Hayalleri Yarım Kaldı

‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi’ mitinginde hayatını kaybeden 26 yaşındaki Abdulkadir Uyan’ın bombalı saldırıdan bir gün önce İstanbul Üniversitesi’ne yüksek lisans için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Hayalleri Yarım Kaldı
Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırılarda 96 kişi hayatını kaybetti, 246 kişi yaralandı. Kanlı saldırı, 26 yaşındaki Bingöllü gencin de hayatına mal oldu. Bingöl’ün Solhan ilçesi Mutluca köyü nüfusuna kayıtlı Abdulkadir Uyan (26), 4 kardeşli bir ailenin ferdiydi. Solhan ilçesinde un toptancılığı yapan baba Abdurrahim Uyan, 3’ü erkek 4 çocuğunu okutmak için ticari faaliyetini sürdürüyordu. Kanlı saldırıda hayatını kaybeden Abdulkadir Uyan 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Abdulkadir, Makine Mühendisi Ağabeyi Yusuf Uyan ile birlikte Bingöl’de mühendislik bürosu açtı. Uyan kardeşler, özel sektöre atılırken, bir kardeş Abdullah ise İstanbul Üniversitesi’nde diş hekimliği okumaya devam ediyor.

BİR GÜN ÖNCE YÜKSEK LİSANS BAŞVURUSU YAPTI

2013 yılında üniversite eğitimini tamamlayan Abdulkadir, iki yıl sonra mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne yüksek lisans başvurusu yaptı. Patlamadan bir gün önce başvurusunu yapan Uyan, arkadaşlarının ısrarıyla mitinge katılmak üzere Ankara’ya gitti. Sabah saatlerinde Ankara Tren Garı alanına giden Uyan, kanlı saldırıda hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesine teslim edilen Uyan, Solhan ilçesine bağlı Mutluca köyüne defnedilecek.
Kaynak: İHA