Ustasından Suvi Somon Tarifi

Başkent’te Next Level Alışveriş Merkezi’nin Podyum bölümünde bulunan Harvey Nichols MAG Lounge lokantası, dünya lezzetlerini müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Next Level AVM’de bulunan Harvey Nichols MAG Lounge lokantası, dünya lezzetlerini müşterileriyle buluşturuyor. Lokanta şeflerinden İsmail Öznehir, özellikle diyet yapan kadınların ilgisini çekecek, düşük kalorili bir yemek olan suvi somonun yapılışını anlattı. 32 yıldır bu işi yaptığını belirten Öznehir, suvi somon yemeğinde kullanılan malzemelerle ilgili, “Ana malzeme olarak somon kullanacağız. Altına sarımsaklı yoğurt daha sonra salatalık turşusu kullanacağız. Somonumuzu daha önceden suvi makinesinde 5-6 dakika pişiriyoruz. Genel pişirmesini ise tereyağında yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ETİN SUYUNU KAÇIRMADAN PİŞİRME TEKNİĞİ”

Suvi makinesi hakkında bilgi veren Öznehir, “Suvi makinesinin dereceleri değişebiliyor. Biz şuan 60 derecede pişiriyoruz. Ne kadar malzeme girerse girsin derece hiçbir zaman eksiye düşmüyor. Etlerin pişme süreleri farklı olabiliyor. 1 saat sürede pişen etlerimiz oluyor. Somonumuz 6-7 dakikada çıkıyor. Bu değişik bir pişirme tekniği, yeni çıktı. Avrupa’da yaygın olan bir şey, İstanbul’da yaygın olsa bile Ankara’da bir iki tane işletmede var. Etin suyunu kaçırmadan pişirme tekniği bu. Vakumlayıp daha sonra suyun içerisinde pişiriyoruz” şeklinde konuştu.

Öznehir son olarak, isteyenlerin bu lezzeti evlerinde yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Yemeği tadan müşteriler ise, “Gerçekten çok lezzetli ve oldukça hafif, özellikle diyet yapan bayanların tercih edebileceği, spor yapanların da yiyebileceği bir lezzet. Oldukça lezzetli” yorumunu yaptı.
Kaynak: İHA