Irak'ta DAEŞ'le Mücadele

BAĞDAT - Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Muttahidun Bloku Başkanı Usame en-Nuceyfi, DAEŞ'le mücadelede Rusya ya da herhangi bir ülkeyle yeni bir koalisyona karşı olduklarını belirtti.

Nuceyfi'nin bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Muttahidun Bloku Başkanı Nuceyfi, eski ABD'nin Bağdat Büyükelçisi James Jeffrey ile bir araya geldi.

Görüşmede, Irak'ta ve bölgedeki son durumlar, DAEŞ ile mücadele, reformlar için yürütülen çalışmalar, Rusya'nın bölgeye müdahalesi ile İran'ın tutumu gibi çeşitli konular ele alındı.

Rusya'nın, Irak'ta DAEŞ'le mücadeleye katkı sağlaması konusunu değerlendiren Nuceyfi, başkanı olduğu bloğun, Rusya'yla ya da başka herhangi bir ülkeyle yeni koalisyonlara karşı olduğunu belirterek, "Çünkü bu, çatışmaların şiddetlenmesine neden olacak. Ayrıca, kurbanlarının Suriye ve Irak halkı olduğu savaşların çıkmasına yol açabilir" dedi.

Nuceyfi, "Terörle mücadele için siyasi istikrar, ulusal uzlaşı ve uzlaşının gidişatını garanti altına alan dengeler gerekli" ifadelerini kullandı.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Kurulu Üyesi Muvaffak er-Rabii, dün yaptığı açıklamada, hükümetin, Rusya'nın Irak'taki DAEŞ hedeflerini vurmaya katkı sağlama yönündeki talebini değerlendirdiğini belirtmişti. Medyada Rusya'nın, Suriye'den sonra Irak'a da hava saldırıları düzenleyebileceği yönünde haberler yer almıştı.

Kaynak: AA